Tradicionalni Etno festival “Bilogoro, u srcu te nosim” koji svake godine okuplja ljubitelje etno glazbe obilježio je sinoć svoje 8. izdanje. Školsko-športska dvorana u Velikom Trojstvu bila je dupkom puna, a tražila se karta više.

Ovaj festival zauzima posebno mjesto u Velikom Trojstvu što posebno ističe općinski načelnik Marko Kutanjac koji je istaknuo značaj suradnje udruga i volontera u organizaciji manifestacije.

– U Velikom Trojstvu je danas oko 1500 gostiju, kada zbrojimo izvođače i gledatelje. Jako sam ponosan na ovu manifestaciju. Sve ove pjesme koje su danas izvedene ostat će trajno bogatstvo naše Bilogore koje ostaje i koje nam nitko ne može uzeti, rekao je.

Župan Marko Marušić je u svojstvu izaslanika Hrvatskog sabora prisustvovao festivalu te je izrazio svoje zadovoljstvo što je sudjelovao u ovom događaju.

– Veliko mi je zadovoljstvo biti danas u Trojstvu. Prije svega čestitam organizatorima, gospodinu Klobučaru, koji već osmi put s ekipom stvara ovo čudo iz godine u godinu. To dokazuju i brojni posjetitelji koji traže dodatna mjesta. Drago mi je što je Hrvatski sabor prepoznao važnost ovog festivala i postao njegov pokrovitelj. Mi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, zajedno s našom Turističkom zajednicom, aktivno podržavamo ovakve vrste festivala. Svi izvođači na ovom festivalu njeguju našu kulturu, baštinu i predstavljaju čuvare hrvatske tradicije i svakako im moramo biti podrška u svemu što rade, naglasio je župan Marušić.

Pobjedničku pjesmu po glasovima publike izveo je Saša Gorenjak koji je izveo skladbu”Pjesma prijatelju”. Najbolju skladbu po mišljenju stručnog žirija izveo je Dino Radosavac, a skladba nosi naziv “Jastuk od svile.”

Dino Radosavac, koji je već prepoznat po hitu “Viski i tekila,” istaknuo je svoje zadovoljstvo novim uspjehom.

-Viski i tekila bili su veliki hit, a sada smo se okušali i u tamburaškim vodama. Želio sam isprobati nešto novo i očito smo uspjeli, kazao je Dino i najavio novi album koji je trenutno u pripremi.