S obzirom na vremenske prilike, daruvarska Hvidra odlučila je završiti sa svojim radnim akcijama u prirodi, točnije na izletištu Toplica u kojemu mjesecima unatrag neumorno rade . Ove radne akcije imale su  dva cilja : prvi je cilj da se braniteljskoj populaciji omogući radna terapija a drugi je uređivanje izletišta koje će sasvim sigurno vrlo skoro ponovno dobiti na popularnosti.

-Zadnja naša akcija odrađena je u drugoj polovici ovoga mjeseca ,kada smo postavili 5 kompleta stolova i klupa. Bilo je teško jer je težilo preko tonu. Nije bilo lako. Ali riješili smo! Vremenske prilike se mijenjaju i teško je više organizirati rad na otvorenom,stoga sada zaustavljamo akcije do proljeća. Uredili smo pokosili smo… Nove faze rada i aktivnosti se već dogovaraju s TZ Daruvar i Gradom čiju apsolutu podršku imamo od samoga početka. Razmišljamo o niveliranju terena,postavljanju neovisnih stolova, ljuljačke za djecu, uređenju punktova za bicikliste, gljivare planinare… Moram se još jednom zahvaliti svima koji su nas podržali, mislim tu na Šumariju Daruvar, JVP-vatrogasce koji su uvijek uskočili kada nam je zatrebalo, Pilani Novak također.

Kaže predsdjednik HVIDR-e Daruvar, Krešimir Ivančić i dodaje:

-Jedini problem vezan za ovaj projekt dolazi zapravo od Općine Đulovac  gdje administrativno pripada  ovo područje. Tu nema nikakve zainiteresiranosti.  Iako nam dolazi puno branitelja s tog područja,načelnik Općine ne daje niti podršku niti se uključuje. Tamo prolazi cesta pa bi mogli pomoći s kakvim strojem ili slično… Međutim načelnik Općine uopće ne podržava rad naše Udruge ali to je njegovo pravo. Mi nismo stranački ograničeni i ipak se nadamo budućoj suradnji!

Podsjećamo,daruvarska HVIDR-a je ostvarila sponzorstvo JANAF-a u programskom području „Zaštita okoliša“, kroz projekt „Daruvarski branitelji štite prirodu“. Ministarstvo hrvatskih branitelja je također prepoznalo rad udruge, te im je dodijeljena potpora u iznosu od 5.000,00 eura za projekt „Radna terapija za HVIDR-u Daruvar“. Oba projekta djelomično su usmjerena na uređenje izletišta na rijeci Toplici, udaljenog 5 km od grada Daruvara, koje tijekom ljetnih mjeseci koriste brojni Daruvarčani i njihovi gosti.

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik