5.9 C
Bjelovar
Utorak, 28 studenoga, 2023
spot_img

Hipodrom – krenula izgradnja jahaće hale

U izgradnju je krenula nova investicija- izgradnje jahaće hale s prostorima za klub i sanitarnim čvorom

Nove vijesti

Daruvarski hipodrom godinama zapostavljen, pomalo dobiva svoj novi izgled a sve zahvaljujući interesu i želji KK Sokol da se oživi ovaj dio grada s ogromnim potencijalom. Krenulo je jedne nedjelje  s radnom akcijom čišćenja i postavljanja stupova nastavilo se postavljanjem rasvjete. Sve su to bile  predradnje koje su kulminirale idejom da se ovdje izgradi jahaća hala. Iako se možda na početku činilo kao preveliki zalogaj, novi započeti radovi govore u prilog činjenici da samo upornost vodi ka cilju:

  • Naša je ideja da se od ovoga prostora napravi nešto korisno. Prije svega tu mislim na ljubitelje konja, prirode, rekreacije. Osim toga Grad Daruvar zaslužuje i novi pravac za razvoj turističke destinacije i ponude. Hipodrom je uvijek bio interesantan građanima,ali s vremenom se na njega zaboravilo,zbog raznih razloga, a prostor je idealan i višenamjenski. Mi smo ga stoga za početak osvijetlili zahvaljujući donaciji Vladimira Bijelića. Međutim da bi sve to profunkcioniralo moramo  imati kvalitetnu konjičku infrastrukturu. Stoga smo odlučili izgraditi jahaću halu.

pojasnio je Drago Hodak poznati borac, radoholičar i veliki zaljubljenik u konje koji ne odustaje od zacrtanih planova.

Istina je novaca se nema puno stoga će se cijela ideja izgradnje jahaće hale odrađivati u fazama. Ova prva faza izgradnje s kojom se upravo krenulo procjenjuje se na 55 tisuća eura a ona podrazumijeva temelje, konstrukciju i zemljane radove. Već slijedeće godine kreće se u nove faze  koje će se financijski zatvarati kroz Javne pozive .

  • Ovo je projekt vrijedan 320 tisuća eura. No to nas nije obeshrabrilo. Pratimo Javne pozive, raspisane projekte i na njih ćemo aplicirati. Ovu  prvu faza u koju smo krenuli bez velike pompe, financirati će Grad Daruvar zahvaljujući gradonačelniku Lneničeku koji nas podržava u inicijativi. Izvođač radova je Vodoprivreda Daruvar, što mi je dodatno drago jer sam se ovdje i sam angažirao da se od firme gubitaša  napokon stvori jedna zdrava,kvalitetna firma koja će biti primjer ostalima.

Što se tiče novoga objekta on će biti multifunkcionalan . U njemu će se moći održavati konjička događanja,terapijsko jahanje ali imat ćemo i socijalnu infrastrukturu kao i sanitarne čvorove, koji će podržati sve ostale manifestacije koje će se u budućnosti održavati na ovom prostoru.

Tako će hipodrom koji je u  većinskom vlasništvu Grada Daruvara ponovno dobiti svoj smisao i sadržaj. U ime investitora prve faze radova,gradonačelnik Damir Lneniček:

  • Uređenje hipodroma je upravo započelo ali će se nastaviti i dalje. Prva faza radova financijski je  potpomognuta od strane Ministarstva regionalnog razvoja s 39 tisuća eura. Želja mi je da se ovaj prostor u skoroj budućnosti koristi maksimalno.

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika