2.8 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Grad i dalje pomaže bjelovarske poduzetnike

Nove vijesti

Igor Brajdić, zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika ne miruje niti ovoga petka. Naime, on je danas, u sklopu svoje listopadske turneje obilaska raznih poduzetnika, obrtnika i OPG-a obišao bjelovarsku tvrtku „Image Enter“ u bjelovarskoj Ivanovčanskoj ulici. Riječ je o informatičkoj tvrtki čiji je predsjednik uprave gospodin Ivan Turkalj, a koji je zapravo jedan od suvlasnika. Inače, tvrtka zapošljava 25 djelatnika s tendencijom na brojku 30 u skorašnje vrijeme te se ponajviše bavi najmom informatičke opreme – primjerice računala i pisača.

Isto tako, tu se prodaju serveri, mreže, ali i razna druga oprema. Zanimljivost je ta što ova tvrtka u najmu ima više od 3500 uređaja, i to diljem Republike Hrvatske te se jedna poslovnica nalazi i u Splitu. Ipak, najveći njen udio je u Bjelovaru – nekih 25 do 30% s time što se uređaji i servisiraju. Tvrtka ima partnerske odnose s mnoštvom inozemnih operatera kao što su: „Lexmark“, „HP“, „Brother“, „Lenovo“, „DEL“, a važno je reći i to da je ova bjelovarska tvrtka najjača na cijelom Balkanu kada je riječ o Epsonu.

Nadalje, govoreći o suradnji s gradskom vlasti, Turkalj ima samo riječi hvale. To zapravo znači da je „Image Enter“, pomoću bjelovarskog Tehnološkog parka, tvrtke koja je u gradskom vlasništvu došao do čak stotinu tisuća eura bespovratnih sredstava kojima nabavlja opremu. Nabavka se obavlja putem EU fondova, a ujedno se koriste mjere subvencioniranih poduzetničkih kredita.

U ovom dijelu priče važno je podsjetiti kako Grad Bjelovar poduzetnicima sufinancira 1% kamata za kredite u sektoru usluga te 2% za sektor proizvodnje. Dakle, „Image Enter“ tako plaća samo 1% kamate, a to je, posebice u današnje vrijeme, kada novac postaje sve dragocjeniji obzirom na činjenicu da su kamatne stope sve više, jako velika komparativna prednost.

Evo što nam je kazao Brajdić.

–Kao skoro svakoga dana, i danas smo obišli jednoga poduzetnika. Suradnja je cjelogodišnja, odlična je, a kao uvijek, zanimaju nas mišljenja ljudi. Ta mišljenja želimo podijeliti s javnošću te je najvažnije od svega što dolazi do pada nezaposlenosti, odnosno povećanja zaposlenosti. Izuzetno cijenim gospodina Turkalja. Kod njega je zaposleno 25 Bjelovarčana koji žive, rade te na koncu troše u svome gradu. Također, važno je naglasiti da je gospodin Turkalj aplicirao na gradsku mjeru gospodarstva koja iznosi nešto više od 100 tisuća eura. Dakle, stvarno u svim oblicima, koliko je to zakonski dopušteno surađujemo s našim poduzetnicima i obrtnicima – ovo su riječi zamjenika bjelovarskoga gradonačelnika.

Na njegove riječi se nadovezao Turkalj.

–Tvrtka ove godine slavi dvadeset godina uspješnog poslovanja s time što smo čak petnaest godina proveli u najmu, boravili u raznim lokalima. Međutim, u posljednjih pet godina dodatno smo narasli i odlučili se na kupovinu zgrade u kojoj smo sada. Grad nam je prilikom svega toga stvarno izašao u susret sufinanciranjem, a procedura je, nakon dostave potrebne dokumentacije bila vrlo jednostavno riješena. Zapravo, sve je trajalo tek nekih mjesec dana te smo u potpunosti iskoristili ono što nam se ponudilo. Stoga, sada nam ne preostaje ništa drugo nego marljivo raditi i u budućnosti – zaključio je Turkalj.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika