5.9 C
Bjelovar
Utorak, 28 studenoga, 2023
spot_img

“Štefek” kreće u izgradnju: Uskoro počinje gradnja vrtića u Štefanju

Nove vijesti

Dugo se priča o izgradnji dječjeg vrtića u Štefanju, a na 15. sjednici štefanjskog Općinskog vijeća usvajanjem Suglasnosti na prijedlog Odluke općinskog načelnika o odabiru u otvorenom postupku  javne nabave za predmet nabave: Izgradnja i opremanje nove zgrade dječjeg vrtića „Štefek“ Štefanje, kreće se u realizaciju ovog dugoočekivanog projekta.

Može se reći i da je ovo hrabra odluka općinskog načelnika Silvestra Štefovića jer cijena koju je ponudila Hidroregulacija i koja je prihvaćena je za 880 tisuća eura viša nego što je bila prvotno procijenjena za projekt izgradnje vrtića.

– Vrtić je projektiran 2021.godine. Od tada do danas su cijene narasle kako jesu, ne krivim tu ni projektante,  ni nas, jednostavno je tržište takvo  i došli smo u situaciju da ne možemo ništa drugo nego prihvatiti to kako je ponuđeno. To je bila najniža i jedina ponuda koja nam je došla na stol. Mi smo odlučili ići  u određenu vrstu zaduženja da bi zatvorili financijsku konstrukciju. Ipak, dio tih sredstava planiramo  još dodatno povući Iz Ministarstva regionalnog razvoja, Fonda za sufinanciranje europskih projekata koji je u najavi i očekujemo barem pola sredstava, ako ne i 70 posto osigurati iz tog izvora. Ali, bez obzira na to, mislim da nemamo drugog izbora, moramo to napraviti. Sredstva smo dobili i šteta bi bilo da propadne milijun eura koje smo dobili za vrtić, a  ovih 880 tisuća eura ćemo progurati ovako, rekao je Štefović koji je siguran da će uspjeti pronaći i dodatne izvore financiranja kako bi se zatvorila  financijska konstrukcija.

Štefović je napomenuo i kako je Vlada donijela odluku kojom će sufinancirati rad dječjih vrtića i to značajno, što će financijski  rasteretiti općinu u dijelu koji je planiran za funkcioniranje dječjeg vrtića.

– Mi ćemo onda taj novac koji smo planirali za trošenje za  rad dječjeg vrtića, mogli usmjeriti na vraćanje kredita. Mi smo radili puno računica i izračunali smo da, iako će biti škripavo, nije nemoguće, rekao je Štefović.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika