5.9 C
Bjelovar
Utorak, 28 studenoga, 2023
spot_img

EKONOMSKA I TURISTIČKA ŠKOLA-ŠKOLA STVARNOSTI

336 učenika,17 razreda,50 profesora slika je današnje škole koja je među prvima krenula u apliciranje po projektima

Nove vijesti

Ekonomska i turistička škola Daruvar obilježila je 95.godišnjicu svoga osnutka. Veliki jubilej primjereno je i proslavljen u krugu gostiju,sadašnjih i bivših učenika i profesora. Ravnateljica Dinka Kavalir ovom prilikom je istaknula kako se je škola još prije deset godina prilagodila novom vremenu i krenula europskim putem projekata . Kroz to razdoblje realizirali su više od 750 tisuća eura.

 -Među prvima smo krenuli s apliciranjem projekata. Trenutačno odrađujemo oko 20  Erasmus projekata. Izvukli smo lijepa sredstva i sve smo to uložili u školu,učenike i nastavnike. Bilo je tu puno mobilnosti,puno prakse,vidjeli smo kako to rade drugi i što možemo od njih naučiti, rekla je Dinka Kavalir.

Nastava u ovoj školi se nastoji što više osuvremeniti, te se redovno provode i eksperimentalni programi. Trenutačno se provodi takav program za kuhare i konobare.  Cilj ovih programa je pripremiti učenike za stvarni život nakon škole.

Školu trenutačno pohađa 336 učenika u 17 razreda i,a zapošljava 50 profesora.

Iako se broj učenika pomalo smanjuje kao što je to tendencija  u cijeloj Hrvatskoj,ravnateljica Dinka Kavalir sigurna je da će škola i u budućnosti zahvaljujući odličnom nastavnom programu koji se ovdje provodi animirati učenike na upis i u slijedećim nastavnim godinama.

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika