Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić održao je svečani prijem za članice Udruge seoskih žena Bjelovarsko-bilogorske županije povodom Svjetskog dana seoskih žena koji se obilježava 15. listopada.

Župan Marušić istaknuo je važnost doprinosa članica Udruge u očuvanju kulture, tradicije i ruralnog načina života u županiji.

– Drago mi je da smo napokon uspjeli organizirati ovaj prijem u povodu Međunarodnog dana žena na selu. Želim vam prije svega zahvaliti na svemu ovome što činite. Kroz vaše djelovanje doprinosite očuvanju kulture i tradicije, ali ono što je jako bitno i ruralnog načina života naše županije, na čemu smo vam svakako iznimno zahvalni, istaknuo je Marušić.

Župan je pohvalio rad Udruge seoskih žena Bjelovarsko-bilogorske županije, ističući njihovu predanost i energiju prema očuvanju tradicije i prenošenja svih vještina s generacije na generaciju.

– Vaša udruga je hvalevrijedna udruga i svjedoci smo da seoske žene iz naše županije čine puno toga. Naravno, kao i sve ostale žene. Od podizanja kvalitete života na selu od brige o obitelji, ali i ono što je isto tako jako bitno, od očuvanja starih recepata, očuvanja tradicije i prenošenju ovih starih vještina s generacije na generaciju tako da vaša predanost i energija prema zajednici neka bude primjer drugima i neka vaša udruga nastavi rasti i razvijati se čineći našu županiju još boljom, dodao je Marušić.

Župan je također izrazio podršku daljnjem radu Udruge seoskih žena i naglasio važnost suradnje u cilju razvoja udruge.

– Na tom putu ćete imati i dalje našu podršku i nadam se i dalje jednoj dobroj suradnji, a sve, naravno, u cilju razvoja Udruge seoskih žena. Ono što ja volim reći da žene ne drže tri ćoška, nego drže četiri ćoška svake kuće i zato mi je drago vidjeti vas sve ovdje, i spoj mladosti i iskustva, zaključio je Marušić.

Marija Knežić, dugogodišnja predsjednica udruge odlučila je prepustiti svoju dužnost mladom naraštaju. Na prijemu, Knežić je izrazila svoju potporu i nadu u mladost te naglasila svoju spremnost da pomogne u prijenosu iskustva i znanja.

– Ja sam stara predsjednica, odnosno sada zamjenica. Imala sam želju da netko mlad i novi preuzme udrugu, ja polažem nade u mladost. Udrugu sam vodila 22 godine i imali smo puno članova i stvarno smo prošli s udrugom sve te imamo puno lijepih priča, istaknula je Knežić.

Osim toga, zahvalila se i lokalnim dužnosnicima na podršci udruzi, posebno ističući pročelnika za poljoprivredu Zlatka Pavičića s kojim imaju iznimno dobru suradnju te zamjenicu župana Mariju Jungić. Najveću zahvalu uputila je županu Marku Marušiću za njegovu kontinuiranu potporu njihovom radu.

– Hvala župane na svemu što nas podržavate i nadam da ćemo se još više družiti, zaključila je Knežić.

Valentina Smiljanović nova predsjednica Udruge seoskih žena izrazila je iskrenu zahvalu svim donatorima koji su nesebično podržavali njihovu udrugu do sada. U svom govoru istaknula je kako su te donacije bili ključne za podršku radu i trudu svih članica udruge.

– Hvala vam na svim dosadašnjim donacijama kojima nesebično i plemenito podupirete našu udrugu seoskih žena. Hvala što ste prepoznali naš trud, rad i požrtvovnost. Također, nadamo se da ćemo nastaviti dosadašnju suradnju i dalje. Hvala vam za suradnju koja je bila do sada, nadam se da će u budućnosti biti još bolja, još kvalitetnija i još čvršća. Vaša podrška i pomoć su nam od iznimne važnosti, istaknula je Smiljanović.

Od planova je istaknula odlazak na razne manifestacije i što više izleta.

– Želja nam je da privučemo nove članice. Ja sam od sedmog mjeseca preuzela funkciju kao nova predsjednica, a i dalje mi pomaže i podupire zamjenica Marija Knežić. Veći dio posla odrađuje za mene, ali evo kada spojimo mladost i iskustvo sve to na kraju dobro završi, zaključila je Smiljanović.