Udruga fra Mladen Hrkać je poklonila Dječjem odjelu Opće bolnice “Dr. Anđelko Višić” Bjelovar električni autić, omogućavajući tako malim pacijentima da idu na terapije ili operacije u malom vozilu. Ova inicijativa predstavlja nastavak akcije u kojoj je do sada dostavljeno ukupno dvadeset i devet malih automobila bolnicama.

Nakon što je autić stigao, mali pacijenti su brzo požurili isprobati svoju novu najdražu igračku. Ivanka Fehir Radanović, voditeljica dječjeg odjela, istaknula je koristi ovih autića za djecu koja će sada moći uživati u vožnji kad trebaju ići na pretrage ili terapije, olakšavajući im boravak u bolnici.

Udruga fra Mladen Hrkać je do sada donirala autiće u sve bolnice u Zagrebu, Sisku, Zadru, te planira nastaviti projekt i dalje, uključujući bolnice u Varaždinu, Čakovcu i Našicama. Njihov cilj je osigurati da svi pedijatrijski odjeli u Republici Hrvatskoj dobiju ove autiće kao donaciju u sklopu njihovog projekta “Pomozimo zajedno.”

Sanela Grbaš Bratković, ravnateljica bolnice, izrazila je zahvalnost udruzi za ovu pohvalnu inicijativu te istaknula koliko su djeca sretna i zadovoljna ovim darom, koji je znatno uljepšao njihov boravak u bolnici.