Ove subote, 07.listopada održat će se treći po redu Ginko sajam u organizaciji Udruge Ždralice.

Predsjednica Udruge Suzana Lipovac pojasnila je kako je njihova početna ideja bila zapravo oživjeti sadržajem prostor oko Ginka kojega svi volimo ali prvenstveno:

-Želja nam je da pokažemo što to rade naši kreativci , što to oni znaju a ujedno je to i prilika da se malo družimo i bolje upoznamo  i s ostalim izlagačima. Ginko nam je uvijek velika inspiracija. Mi smo si nekako postavili za cilj da sajam bude prve subote u listopadu, upravo iz razloga što je Ginko tada najljepši.

Koncept Ginko sajma su kreativni izlagači i kreativne radionice. Ove godine planiraju se odraditi tri besplatne radionice. Prva je za odrasle naziva Ala daruvarski prsluk ,druga je namijenjena za djecu od 7-12 godina Ginko čestitka. Dok je treća naziva Neobični Ginko za uzrast od 7-77.

Što se tiče izlagača njih niti ove godine neće nedostajati jer Grad Daruvar broji mnoge udruge koje okupljaju kreativce i mlađe i starije dobi. Svi će oni u subotu biti dio Ginko sajma koji je prema riječima Suzane Lipovac zapravo najveći događaj Ždralica:

-Mi se gotovo cijelu godinu pripremamo  za ovaj sajam. Sastajemo se svake srijede, izrađujemo razne rukotvorine,organiziramo radionice. Tako kroz godinu nastaju ideje, nove suradnje. Krojimo ,šivamo  i tako već punih 1o godina.-rekla je Suzana Lipovac

Prema planu i dogovoru s izlagačima,Sajam započinje u 9 sati i traje do 13h. Međutim ako bude interesa i ako bude dobra atmosfera neće se baš gledati točno na sat. Ovom prilikom bit će otvoren i Zavičajni muzej a ulaz će biti besplatan.

Više pročitajte u novom izdanju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika.