Savjetnici Ministarstva poljoprivrede održat će u ponedjeljak, 9. listopada 2023. godine s početkom u 10 sati na OPG-u Ranka Trgovac u Donjoj Petrički, Ivanska (Donja Petrička 93, Ivanska) demonstracijsku aktivnost pod nazivom „Mogućnost ugradnje fotonaponske elektrane na poljoprivrednom gospodarstvu“.

Kroz demonstracijsku aktivnost pokazat će se mogućnosti primjene fotonaponske elektrane na poljoprivrednom gospodarstvu. Domaćin će izložiti svoje iskustvo s fotonaponskom elektranom te će se prikazati način postavljanja fotonaponskih panela, funkcioniranje elektrane, potrebna veličina sustava i mogućnosti pohrane električne energije u baterije. Pojasnit će se mogućnosti sufinanciranja, zakonski okviri i potrebni dokumenti, iskustva vezana uz održivost i samodostatnost proizvodnje, smanjenje troškova proizvodnje i povećanje dohotka gospodarstva.

Očekivano trajanje demonstracije je približno 3 sata, a prijave su moguće na stranici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede ili telefonski na 091/4882-787.