28. rujna stiglo je modificirano kombinirano cjepivo protiv COVID-19 koje je odmah omogućilo cijepljenje kroničnih bolesnika, osoba starijih od 65 godina te zdravstvenih djelatnika. Ove informacije iznio je Vedran Trupac, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.

Trupac je dodatno pojasnio da će od 1. studenoga cjepivo protiv COVID-19 biti dostupno svim ostalim građanima koji se žele cijepiti bez obzira na to jesu li već preboljeli COVID-19 ili su primili jednu ili dvije doze ranijih cjepiva. Svima se preporučuje primjena jedne doze ovog novog cjepiva.

Trupac je istaknuo da je važno prvo se prijaviti za cijepljenje telefonom jer se radi o višedoznom cjepivu. Ova mjera ima za cilj spriječiti nepotrebno rasipanje cjepiva te osigurati optimalno iskorištavanje resursa.

Također, izjavioo je da cjepivo protiv gripe za sada još nije dostupno, ali će uskoro biti organizirani posebni termini za cijepljenje protiv te bolesti. Građani će imati mogućnost cijepljenja kod svojih obiteljskih liječnika.