U znak zahvalnosti svima koji su sudjelovali u ovogodišnjem projektu “Čazmanske ribice”, školi plivanja za djecu neplivače, organizirano je završno druženje na biološkom bazenu u Čazmi. Ovo posebno događanje okupilo je roditelje, djecu sudionike te trenere koji su zajedno proslavili uspješan završetak škole plivanja.

Škola plivanja za djecu neplivače već drugu godinu za redom bila je besplatna za djecu od 5 do 8 godina s područja Grada Čazme.

– Ovogodišnji projekt omogućio je da čak 60 mališana u dobi od četiri do devet godina postanu plivači. Financiran je s ukupno 18 tisuća eura dobivenih od Ministarstva turizma i sporta, dok je preostalih 20 posto sredstava, osigurala Športska zajednica u suradnji s Gradom Čazma. S obzirom na izuzetno visoku zainteresiranost za program, planiramo prijaviti projekt i iduće godine, čak i u suradnji sa susjednim općinama, kazala je Dajana Petrina, voditeljica Bioparka Čazma te također naglasila da su svi mališani koji su bili uključeni u školu plivanja uspješno položili tečaj i postali plivači.

Osim stjecanja vještina plivanja, djeca su također nagrađena prigodnim darovima, uključujući kape za plivanje, ručnike, majice i naočale za plivanje.