ŠETNJA  ČEŠKOM MORAVSKOM I SLOVAČKOM

„Z kraje do kraje „naziv je programa kojim se u daruvarskom kinu predstavlja Vojni ansambl Ondráš

Češki umjetnički vojni ansambl Ondraš stiže danas u Daruvar gdje će se predstaviti glazbom i plesom kroz 70 minuta koliko je predviđeno trajanje njihovog nastupa. Program „Šetnja regijama“ približit će publici kulturu Češke,Moravske,Slovačke ali i drugih područja.

Ovaj ansambl koji se bavi kulturnom baštinom ima sjedište u Brnu, osnovalo je Ministarstvo obrane Republike Češke. Osim što njeguje folklornu baštinu, Ondráš u svoj umjetnički izričaj uključuje i druge glazbeno- plesne žanrove te stvara originalne autorske programe.

Uz današnji program,u predvorju kina gdje će se koncert i održati, bit će upriličena i izložba dijelova ženskih nošnji (kapice, poculice, tiare) i fotografije cijelih ženskih nošnji raznih regija.

Koncert je organiziran zahvaljujući Ministarstvu obrane Republike Češke, Vojnom fondu solidarnosti Ministarstva obrane Republike Češke, Južnomoravskom regionu, Veleposlanstvu Republike Češke u Zagrebu, Savezu Čeha u Republici Hrvatskoj, saborskom zastupniku za Češku i Slovačku nacionalnu manjinu Vladimiru Bileku, a zatim i Gradu Daruvaru, Turističkoj zajednici Daruvar- Papuk te Pučkom otvorenom učilištu Daruvar. 

Program započinje u 17 sati i ulaz je besplatan.

Više u novom broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika.