Nakon već uhodanog programa ŠKOLE PLIVANJA u kojem djeluje 50-tak polaznika, među kojima je i 15tak natjecatelja, te programa PRIVIKAVANJA I SIGURNOSTI NA VODI koji se provodi s djecom vrtićke dobi i programom OBUKE NEPLIVAČA za učenike početnih razreda osnovnih škola, od ove jeseni kreće  novi  program – REKREACIJSKO PLIVANJE ZA GRAĐANSTVO.

Program je namijenjen svim osobama koje žele usavršiti svoje plivačko znanje, imati kontinuiranu, redovitu i stručno nadziranu rekreaciju te upražnjavati svoje slobodno vrijeme kvalitetnim tjelesnim aktivnostima. –pojašnjava Petar Otković, mag. cin. učitelj plivanja i dodaje.

-Plivanje aerobna aktivnost kojima se jača srce – žilni sustav, odnosno poboljšava rad srca i pluća, ali ujedno objedinjuje i elemente vježbi snage, koji su prisutni kod rada s utezima. Također, poboljšava razinu motoričkih znanja, sposobnosti i vještina čime se direktno olakšava i svakodnevni život.Izvrsno održava dobru pokretljivost, mišićnu snagu i kondiciju.Djeluje opuštajuće – pomaže u oslobađanju briga i svakodnevnog stresa. Također je dobro sredstvo za mršavljenje – plivanje je, dobar način da tijelo izgubi višak masnog tkiva, a zadrži postojeću mišićnu masu.

Treninzi će se odvijati 2x tjedno,  u večernjim satima, 20,00 – 21,00h., na bazenima Termalnog vodenog parka Aqua Ballissae u Daruvaru tijekom cijele kalendarske godine. U planu je pokrenuti dvije grupe, početnu i naprednu u kojoj bi svatko imao aktivnost prilagođenu njegovim početnim sposobnostima.

 Za one naprednije biti će moguće i sudjelovanje na raznim rekreativnim plivačkim mitinzima, triatlonima, i ostalim natjecanjima i druženjima…

Program je namijenjen svim dobnim skupinama i provode  ga kineziolozi, treneri plivanja.

Početak rada planira se  od 10. 10. 2023 godine.

Za sve ostale informacije možete se javiti voditelju programa, Petar Otković – 099/ 6937780 te glavnom treneru programa, Petar Otković, mag. cin.   Ivan Pavlić – 091/ 6020543, ili putem maila:  otkovic10@hotmail.com

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik