Dvodnevna manifestacija Dani Češke kulture i gastronomije koju su zajedno organizirali Češka beseda Končanica i Savez Čeha u RH upriličila je bogat kulturni-zabavni program u Končanici. Manifestacija je potpomognuta i od strane Općine Končanica kao i Ribnjačarstva Končanica.

Krenulo se jutarnjom budnicom ,a u nastavilo fišijadom.  Prijavljenih osam ekipa fiš je pripremalo u dvorištu O.Š. gdje su bili smješteni i štandovi  .

Uz bogatu gastro ponudu domaćih i gostujućih Čeških beseda ,u kulturno-zabavnom dijelu održan je koncert puhačkih orkestara. Nakon večernjeg programa ,nastavila se zabava uz poznate Daruvarske bisere.

-Ovo je jedna od manifestacija koju pomažemo organizirati i pokušavamo pratiti koliko god možemo maksimalno i moralno i materijalno. I to je ono što ljudi znaju da mogu očekivati od mene kao načelnika a vjerujem da će tako postupati i moji budući nasljednici. Uvijek imamo toliko sredstava da možemo pripomoći. Osim takvih manifestacija imamo mi i dosta udruga koje financiramo, neke čak u cijelosti – rekao je zadovoljan učinjenim i odrađenim načelnik Općina Končanica Zlatko Bakunić.

Više u novom broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika