Šesto kolo Super Sport Druge hrvatske nogometne lige, što je zapravo treći rang nadmetanja nogometašima Mladosti iz Ždralova donosi domaćinstvo protiv NK Opatija. Utakmica će se igrati u subotu – 23. rujna na igralištu „Brdo“ s početkom u 16 sati, a ovdje, obzirom na trenutno stanje ljestvice možemo govoriti o susjedskom derbiju. Naime, Mladostaši se, nakon nenadanog posrtanja na gostovanju u Belišću kod tamošnjeg istoimenog kluba protiv kojega su odigrali skromnih 0:0 nalaze na sedmom mjestu s osam osvojenih bodova, dok su Opatijci odmah ispod svog ovotjednog suparnika, dakle osmoplasirani s također osam bodova na svom kontu.

Stoga, konstatacija je da niti jednima niti drugima na početku ove sezone ne ide po planu, pa je pozitivan završetak za obje ove momčadi od izuzetne važnosti. Isto tako, svi ovi navodi znače da sve one koji se odluče ovo subotnje poslijepodne provesti u predgrađu Bjelovara očekuje prava muška borba, borba do posljednjeg trenutka, a dodatnu draž cijeloj ovoj priči daje i činjenica što i domaće i gostujuće boje brani mnoštvo poznatih nogometnih imena, igrači koji su svojevremeno nosili dresove hrvatskih prvoligaša.

Iz domaćih redova svakako se Ističu ukrajinski interacionalac Lopa – nekadašnji nogometaš Osijeka te Brezina – bivši član zagrebačke Lokomotive, dok kod gostiju nikako ne smijemo zaboraviti Andreja Prskala – iskusnog vratara koji je u svojim najboljim danima bio kapetan HNK Rijeka predvodeći ga do jedinog naslova prvaka Hrvatske, kao niti Tončija Kukoča – prošlosezonskog najboljeg asistenta ovoga nogometnoga društva – bivšeg igrača splitskog Hajduka.

Stoga, bolja pozivnica od svega ovoga nije potrebna te vam preostaje samo pohrliti na crvene tribine u što većem broju. Pokažimo NK Mladost Ždralovi da smo uz njega čak i u ovim teškim trenucima i po isteku vremena predviđenog za igru svi zajedno proslavimo pobjedu u koju smo uvjereni, a koja će, to je sasvim jasno jednoj od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti biti poticaj za buduće izazove.