0.3 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Državni arhiv prikuplja materijale o bjelovarskoj Moto budnici – JAVITE SE!

Nove vijesti

U povodu Dana europske baštine, Državni arhiv u Bjelovaru, u suradnji s Moto klubom Bjelovar, organizira prikupljanje fotografija, zapisa i sjećanja na prvosvibanjske izlete, uranak i Moto budnicu, bilo da se radi o vožnji motorima ili biciklima.

Prikupljaju se fotografije nastale do 2000. godine.

Pozivaju se svi Bjelovarčani da svoje materijale donesu u Državni arhiv u Bjelovar, zgrada na Trgu E. Kvaternika 6, svakim radnim danom od 8 do 14 sati. Arhiv možete kontaktirati i putem elektroničke pošte na adresu pisarnica@dabj.hr .

Arhiv će napraviti stručno skeniranje uz opisivanje događaja na fotografiji i unesti je u Topoteku Bjelovar. https://bjelovar.topoteka.net/

Vlasnici fotografija će potpisati izjavu da dopuštaju objavu na digitalnim platformama Topoteka Bjelovar i e-Kultura te da se svi prikupljeni materijali koriste za prijavu Moto budnice na upis u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, pokrenutu na inicijativu Grada Bjelovara. Nakon skeniranja, fotografije će biti vraćene vlasnicima, ali trajno dostupne na arhivskim digitalnim platformama.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika