U Bjelovaru će se 15. i 16. rujna u organizaciji Centra za cjeloživotno učenje i kulturu, održati rock festival “Zbrda zdola”. Ovaj dvodnevni događaj ima za cilj ponovno oživjeti rock glazbu na bjelovarskoj sceni te privući mlade generacije i sve ljubitelje rocka na jedinstveno putovanje kroz glazbenu povijest i kulturu.

– Čini mi se da je rock glazba u zadnje vrijeme možda malo zapostavljena u našem gradu. Naš festival zapravo pokazuje da imamo puno lokalnih snaga koje zapravo vole taj žanr. U okolici imamo dosta takvih festivala, a sada ćemo pokušati napraviti festival i kod nas, kazala je ravnateljica CUK-a Ivana Hrpalo.

Festival će se održati na Trgu hrvatskih branitelja, Bjelovarčanima poznatijem kao Radićev trg. Svaki dan festivala počinje u 20 sati i trajat će do ranih jutarnjih sati. U petak će nastupiti četiri benda, dok će u subotu nastupiti pet bendova.

U petak 15.rujna, prvog dana festivala nastupaju Hotel Korzo, Fyu, Šarena Pojava  i Petar Punk.

U subota 16. rujna nastupaju The Hahas and The Blablas, Jabadera, Donkey Hot, Gusti Sok i Them Moose Rush.

– Zapravo smo željeli da bude više lokalnih bendova ili barem da dio članova bendova budu Bjelovarčani, tako da je velika većina sudionika zapravo iz Bjelovara, dodala je o izboru izvođača Hrpalo.

Bojan Gatalica, frontman benda Gusti sok, pohvalio je pokretanje ovakvog festivala u Bjelovaru.

– Pozdravljam ovaj projekt i drago mi je da se ovako nešto organizira u Bjelovaru. Bjelovar ima puno novih rock bendova i to treba podržati i zbog toga nam je drago da postoji festival i samo neka traje godinama i neka bude sve bolji svake godine koja dolazi, rekao je.

Petar Klinac, pjevač grupe Hotel Korzo, kazao je kako mu je drago da je netko spreman pozvati mladi bend koji još nema svoju veliku publiku, jer danas se mladim rock bendovima teško probiti.

– Probijanje je dosta teško, posebno s rockom koji više nije mainstream. Vjerujem da će sigurno biti lijepo. Vrlo sam  iznenađen da netko hoće tako promovirati, možemo reći i riskirati s mlađim bendovima koji nemaju svoju sigurnu publiku, zaključio je Klinac.

Ivana Hrpalo, ravnateljica CUK-a Bjelovar, pozvala je na kraju sve ljubitelje rock glazbe da dođu na festival.

– Dragi ljubitelji rock glazbe i građani Bjelovara, pozivam vas da se pridružite nevjerojatnom vikendu koji smo pripremili za vas na Zbrda zdola Rock Festivalu. Ovaj festival je rezultat truda i strasti mnogih ljudi koji žele podijeliti ljubav prema rocku. Bit će to vikend pun energije, strasti i izvanredne glazbe. Ne propustite priliku biti dio ove nevjerojatne priče. Vidimo se na Radićevom!