14.3 C
Bjelovar
Nedjelja, 1 listopada, 2023
spot_img

Najavljen 12. Komedija fest: Bjelovarsku publiku očekuje osam izvrsnih predstava u izvedbi amaterskih kazališta

Nove vijesti

Od 14. do 24. rujna održat će se 12. Komedija Fest kojega organizira Bjelovarsko kazalište uz pokroviteljstvo Grada Bjelovara. Bjelovarčani će imati prilike vidjeti osam komedija, a bit će izvedene i dvije predstave za djecu te organizirane glumačke radionice.

Ovaj kulturni događaj organizira Bjelovarsko kazalište pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara. Gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo je važnost ovog događaja za Grad Bjelovar.

– To je već 12. Komedija fest i zajedno ga organiziraju Bjelovarsko kazalište s Gradom Bjelovarom i uz pokroviteljstvo Grada Bjelovara. Ovaj festival ima sjajan kulturno kazališni sadržaj. Bjelovarčani će ove godine imati prilike vidjeti osam komedija. Bit će izvedene i dvije predstave za djecu, te će biti organizirano nekoliko glumačkih radionica, kazao je Hrebak.

Osim Komedija Festa, Kulturni i Multimedijski Centar Bjelovar nastavlja svoj program “Kazališta u gostima”, koji je već privukao znatan interes publike.

– Ovaj program će sigurno ići maksimalnim tempom, kao što smo to radili u prvom dijelu godine kako bismo sve više i više naših Bjelovarčana navikavali na ozbiljan i bogat kazališni program u našem gradu u ovom prekrasnom prostoru. U nekoj budućnosti, vidjet ćemo kad će ta budućnost doći, Bjelovar će sigurno imati i svoje profesionalno kazalište. Od toga nećemo odustati, ali zasad idemo korak po korak, istaknuo je Hrebak.

Voditeljica Bjelovarskog kazališta Maja Fabičević istaknula je kako će ove godine publika imati priliku gledati na Komedija festu vrhunske komedije uz vrhunsku produkciju.

– Odlični amateri doći će na našu pozornicu i izvesti fantastične komedije. Vidjet ćemo i dvije predstave za djecu u našem stalnom terminu. Bjelovarsko kazalište ima termin nedjeljom u 17:00 sati za predstave za djecu, tada će krenuti i sezona, kreću i upisi novih članova u Bjelovarsko kazalište, kazala je Fabičević koja je najavila da u ponedjeljak počinje prodaja ulaznica za ovu kulturnu manifestaciju.

– Prodaja ulaznica kreće od ponedjeljka od 10 do 16 sati. Cijene su četiri eura za odrasle, karte za umirovljenike su tri eura. Mi inače dosta karata i podijelimo našim udrugama s kojima surađujemo, dodala je Fabičević.

Ravnatelj Kulturnog i Multimedijskog Centra Bjelovar Denis Hladiš najavio je program “Kazalište u gostima”. Naime, nakon iznimno dobrog odaziva građana u prvom dijelu godine, već su dogovorene četiri predstave tijekom rujna i listopada. Prva na repertoaru, 20. rujna, je zagrebačka Komedija s Cabaretom Zagrepčanke i statičar.

– Nakon toga u listopadu nas čekaju tri poslastice. Odmah na početku mjeseca imamo Udavače, tu je naša Erna Rudnički i njezin ansambl koji će doći ovdje i odigrati svoju predstavu. Nakon toga nam dolazi HNK Šibenik, uspjeli smo ih u njihovoj turneji na neki način malo preusmjeriti i do Bjelovara. Oni će doći s jednim zanimljivim programom “Arsenov feral”, koji je posvećen Arsenu Dediću. Ove godine se slavi 85 godina od njegova rođenja. Nakon toga nam dolaze gosti iz Sarajeva s predstavom “Dame biraju”, koja je veliki hit. Za sada imamo ove predstave koje su dogovorene za rujan i listopad, ali dogovaramo i predstave za studeni i prosinac. Nadam se da će Bjelovarčani ponovo doći u ovaj predivan prostor. U ovom prvom dijelu sezone imali smo šest predstava i gotovo tisuću i petsto ljudi, tako da se pokazalo da to Bjelovarčani itekako trebaju, zaključio je Hladiš.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika