Župan Marko Marušić prisustvovao je obilježavanju 32. godišnjice sjećanja na 18 i 19. kolovoza 1991. godine, Spomen dan MUP-a RH, početak domovinskog rata u Daruvaru i Danu hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Daruvara.

18. i 19. kolovoza 1991. godine malobrojni pripadnici Policijske postaje Daruvar obranili su policijsku postaju te središte grada od napada pobunjenih Srba. Također tog datuma nasilno su odvedeni Marijan Petrovečki, Darko Petrovicki i Damir Rambousek.

Odlukom predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Policijska postaja u Daruvaru odlikovana je odličjem Reda Nikole Šubića Zrinskog za junački čin u Domovinskom ratu.

Obilježavanju ovogodišnje obljetnice prisustvovao je potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je u svojoj izjavi za medije istaknuo da Veteranski centar u Daruvaru ulazi u završnu fazu izgradnje.

-U Daruvaru završavamo četvrti po redu Veteranski centar. Nakon Šibenika, Sinja i Petrinje i Daruvar će dobiti veteranski centar. Investicija je ukupno vrijedna 14 milijuna eura. Prije početka ove obljetnice župan Marušić, gradonačelnik Lneniček i ja obišli smo centar i uvjerili se da je sve spremno da centar do kraja ove godine bude u funkciji – kazao je Medved

Izvor: bbz.hr