SRETAN ROĐENDAN! Najdugovječnija Čazmanka danas napunila 103 godine

Kako nas je obavijestio predsjednik Matice umirovljenika Čazma Franjo Jagatić, danas slavi rođendan najdugovječnija Čazmanka. Riječ je o Mariji Mici Duh, koja upravo danas, 14. kolovoza 2023. slavi svoj 103. rođendan.

Rođena je u Španovici 14. kolovoza davne 1920 godine. Preživjela dva rata i dva puta je bila udovica. Ima dvoje djece, Ivana iz prvog braka i Ankicu iz drugog braka, dva unuka i četvoro praunučadi. Marija živi u Čazmi gdje o njoj brine kćer Ankica uz pomoć unuka Dubravka i njegove obitelji.

Ni najstariji Čazmanci ne mogu se prisjetiti kada je netko prije nje u Čazmi doživio tako zavidno duboku starost. Kaže kako se nikada nije nadala da će doživjeti stotu, a kamoli premašiti.

– Od života više ništa posebno ne očekujem, ne idem doktoru jer znam da me ne bude pomladio, dobijem ljekove i tako još uvijek živim. Što god poželim dobijem od mojih najbližih. Lijepo mi je kad vidim da se cijela obitelj oko mene dobro slaže. To me još najviše drži na životu, kazala je Marija Mica, na svojem lanjskom 102 rođendanu.

– Rastali smo se tada s pozdravom, doviđenja na 103 rođendanu, a ona bi tada odgovorila – ja to nebum doživela. No, to joj se nije obistinilo, doživjela je, kazao nam je predsjednik čazmanske Matice umirovljenika Franjo Jagatić. Poželimo svi gospođi Mici da doživi i 104 rođendan!