13.7 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023
spot_img

Nova donacija za bjelovarsku Opću bolnicu

Nove vijesti

Novi radni tjedan je u Općoj bolnici Bjelovar – doktor „Anđelko Višić“ započeo novom donacijom. Naime, od danas – ponedjeljak, 7. kolovoza, Službe internističkih djelatnosti bogatije su za kolica koja se koriste u reanimaciji, odnosno vakumski aspirator. Za ovu humanu gestu zaslužan je klub navijača Hrvatske nogometne reprezentacije naziva „Budi ponosan Fan Club“ Bjelovar, a na čijem je čelu Bjelovarčanin Slavko Husnjak.

Vrijednost donacije je tri tisuće eura uz naglasak kako je cijela ova hvale vrijedna priča zapravo započela tijekom nogometnog SP-a 2022. godine u Kataru. Upravo tada je, uz dvoboje seniorskih selekcija, u organizaciji hrvatskih navijača odigran i nogometni turnir svih okupljenih simpatizera zemalja sudionica te su oni od domaćina zauzvrat dobili novčana sredstva.

Sukladno dogovoru, Udruga navijača Hrvatske nogometne reprezentacije „Budi ponosan Fan Club“ Bjelovar svoja je sredstva odlučila donirati bolnicama diljem Hrvatske, a kako bi se one opremile opremom neophodnom za što bolju skrb pacijenata. Tako je dio kolača pripao i Bjelovaru te vam sada najprije donosimo nekoliko Husnjakovih riječi.

–Klub navijača „Budi ponosan Fan Club“ Bjelovar djeluje već dugi niz godina te mi, osim svog navijačkog repertoara i činjenice što putujemo svuda po Europi, ali i svijetu, imamo i humanitarnu notu. Tako smo prisustvovali i nogometnom SP-u u Kataru, a navijači iz svih hrvatskih navijačkih Udruga, obzirom da nas ima više igrali su nogomet protiv navijača ostalih zemalja sudionica. Domaćini su nas tom prigodom odlučili nagraditi te smo potom, shodnom dobivenom odlučili pomoći hrvatskim bolnicama.

Obzirom da sam ja Bjelovarčanin, a i obzirom na to da Udruga ima sjedište upravo u Bjelovaru, najveći dio sredstava je, dogovorom doniran bjelovarskoj novoj bolnici. Kontaktirajući gospodina Maleševića, on mi je sugerirao što je u tom trenutku najpotrebnije, a skladno našim financijskim mogućnostima. I evo, ovdje je oprema koja će, uvjeren sam u to biti od velike koristi ovdašnjem osoblju te posebice pacijentima – zaključuje Husnjak.

Na ovo se nadovezala i Sanela Grbaš Bratković – ravnateljica bjelovarske Opće bolnice doktor „Anđelko Višić“.

– Svaki euro nam je važan, a mi smo zahvalni na svakoj donaciji. Naravno, dobili smo mnogo novca od Vlade Republike Hrvatske, ali manje donacije su nam još važnije jer bi mogle biti konstantne. Interni odjel se neće seliti u novu zgradu, a ono što dobijemo ide direktno na ovaj odjel. Međutim, svi odjeli se pomalo opremaju.

Nažalost, u opremu se nije ulagalo godinama, no u posljednje vrijeme u bolnicu se ulaže mnogo. Mnogo ljudi nas je prepoznalo te je meni neizmjerno drago zbog toga – kazala je ravnateljica još se jednom zahvalivši bjelovarskoj navijačkoj Udruzi.  

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika