Na Bjelovarskom sajmu u Gudovcu je danas – petak, 4. kolovoza održana konferencija za medije kojoj su, uz domaćina Zlatka Salaja – sajmenog direktora prisustvovali i Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić te zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić. Konferencija je održana povodom činjenice što je Ministarstvo poljoprivrede odobrilo pomoć od 320 tisuća eura čime će biti obnovljeno krovište najveće izložbene hale. Inače, riječ je o hali u kojoj se održava jedina Državna stočna izložba. Dakle, to će biti jedan od poklona za 30. rođendan, kojega ove godine slavi jedan od najvećih poljoprivrednih sajmova u Hrvatskoj, pa i regiji.

Na samome početku, svima prisutnima se obratio Salaj koji je između ostaloga kazao.

–Kao što se vidi iz priloženog, krovište je puno rupa, dotrajalo je do te mjere da se zapravo više ne može niti obnoviti. Postojala je opasnost da se na dolazećem Jesenskom sajmu ne održi Državna izložba stoke, no nakon što je došla ova pomoć odlučili smo još ovaj posljednji put nekako osposobiti krov i vjerovati da će nam vremenski uvjeti također ići na ruku. Ovo je velika hala, ima 2700 kvadrata, pa Bjelovarski sajam ipak ne može sam ići u ovako velike investicije. Stoga se ovim putem zahvaljujem Ministarstvu poljoprivrede te našim suvlasnicima – Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Gradu Bjelovaru na pomoći i  odličnoj suradnji – kaže Salaj.

Nadalje, u tijeku je pribavljanje potrebne dokumentacije kako bi se mogla raspisati javna nabava.

–Očekujemo da će na Proljetnom sajmu iduće godine ova hala imati novo krovište. To je jako važno jer, ukoliko izgubite Državnu izložbu stoke bilo bi to jako teško vratiti u naš grad i županiju. Bjelovarski sajam je brand, ne samo u Hrvatskoj, već i u okruženju te stoga konstantno ulažemo u njegovu infrastrukturu – napomenuo je župan Marko Marušić.

Zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić je naznačio u kojem će smjeru ići daljnja ulaganja.   

– Moramo poboljšati prometnu dostupnost, a posebice parkirališni prostor kako bi se i Jesenski i Proljetni sajam mogli održati bez stvaranja gužvi – kratko je poručio Brajdić zahvalivši se još jednom svima.

Obzirom na sve izrečeno, zaključno je važno kazati da je, shodno Brajdićevim riječima učinjen prvi korak kupovinom parcele od 4000 kvadrata uz upravnu sajmenu zgradu.