HPD Garjevica, uz potporu Grada Čazme i Turističke zajednice Grada Čazme, priprema se za organizaciju “Obiteljske šatorijade” i “Kotlijade”, koje će se održati na ribičkom kompleksu Vustje. Manifestacije će se održati 15. i 16. srpnja u sklopu proslave Dana grada.

O “Šatorijadi” smo već pisali OVDJE, dok će Kotlijada, koja će se održati u nedjelju, prema najavama, privući rekordan broj prijavljenih sudionika, njih čak 32. U loncima će se kuhati raznolika jela koja će zadovoljiti ukuse svih posjetitelja. Organizatori ističu da očekuju nikada opušteniju, veseliju i otkačeniju atmosferu na ovogodišnjoj “Šatorijadi”. Pozivaju sve sudionike da zaborave brige, probleme i stres te se opuste, druže i vole u dobrom društvu.

HPD Garjevica poziva sve zainteresirane da se pridruže i subotnjoj “Šatorijadi” na ŠRC Vustju, koja će biti izvanredna prilika za uživanje u atmosferi i raznovrsnim aktivnostima. U nedjelju, na tradicionalnoj “Kotlijadi”, očekuje se najbolja gastronomska ponuda do sada, kao zajednički poklon Grada, Turističke zajednice i HPD-a Garjevica.

Ova manifestacija neće uključivati natjecanje već će naglasak biti na uživanju u kuhanju. Organizatori ističu da jela pripremljena s ljubavlju i strašću izvrsno ispadnu, te se nadaju da će posjetitelji doživjeti pravi gastronomski doživljaj. Čazmanski planinari pozivaju sve posjetitelje da dođu i nagrade sebe i svoje najbliže vrhunskom, besplatnom hranom.