Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma i ove godine priprema svoj dugogodišnji program pod nazivom “Ljeto u knjižnici”, koji je namijenjen djeci predškolske i školske dobi. Ovaj program ima za cilj pružiti kvalitetne aktivnosti za djecu te istovremeno uključiti i njihove roditelje, bake, djedove, učiteljice i druge zainteresirane sudionike, kako bi zajednički pridonijeli pozitivnom razvoju i odgoju djece.

Gradska knjižnica će tijekom ljetnih praznika organizirati raznolike aktivnosti za djecu s ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. Ponedjeljkom od 15:00 do 17:00 sati održavat će se aktivnost pod nazivom “Vrijeme je za LEGO”, gdje će djeca imati priliku izgraditi nepobjedivi dvorac ili najbrži avion, uz samo maštu kao jedinu granicu.

Utorkom od 11:00 do 13:00 sati održavat će se Dječji čitateljski klub, koji će kombinirati čitanje knjiga, raspravu o pročitanom i igru. Sudionici će imati zadatak pogoditi književni lik ili pronaći knjigu u kojoj se lik nalazi, što će potaknuti njihovu maštu i kreativnost.

Srijedom od 11:00 do 13:00 sati bit će organizirana igraonica društvenih igara, gdje će djeca moći doći s prijateljima i zaigrati neku od popularnih društvenih igara. Ova aktivnost će poticati socijalizaciju i razvoj timskog duha kod djece.

Četvrtkom od 11:00 do 13:00 sati će se održavati aktivnost “Čitam ti priču”, tijekom koje će se čitati priče. Ova će aktivnost potaknuti ljubav prema knjigama i čitanju kod djece.

Petkom od 17:00 do 18:00 sati će se održavati aktivnost pod nazivom “Supertalent”, koja će pružiti priliku djeci da pokažu svoje posebne talente i vještine. Svaki sudionik će imati priliku izdvojiti se i pokazati svoje jedinstvene sposobnosti.

Tijekom cijelog programa “Ljeto u knjižnici”, svakodnevno će biti omogućeno korištenje PlayStationa za sve uzraste.

Program “Ljeto u knjižnici” će trajati od 3. srpnja 2023. do 18. kolovoza 2023. Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma poziva sve zainteresirane da se pridruže ovim aktivnostima te provedu ljetne praznike na kreativan i edukativan način.