U bjelovarskoj dvorani Europskih prvaka je danas – petak, 16. lipnja održan još jedan u nizu robo dana. Isti je održan obzirom na činjenicu da udruga informatičara aktivno provodi EU projekt financiran iz europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 288.721,65 eura, a kroz njega su već održana brojna predavanja i radionice s ciljem povećanja kapaciteta članova udruge te popularizacije STEM-a. Također, održani su i ciklusi ljetnih i zimskih škola robotike, robo dan, predavanja o aktualnim temama iz područja robotike, brojna studijska predavanja, ali i robotičke radionice u vrtićima i školama.

Provodeći ih, članovi udruge, zajedno s učiteljima informatike te tehničke kulture unaprijedili su svoja znanja koja su potom nastavili primjenjivati u radu – kako nastavnom, tako i izvannastavnom. Nadalje, na ovom događaju je predstavljen napredak projekta u cijelosti, odnosno dosadašnja učenička dostignuća u radu s robotima do kojih je došlo na već spomenutim ljetnim i zimskim radionicama. Isto tako, treba kazati kako su u ovoj projektnoj aktivnosti sudjelovali učenici iz osnovnih škola Bjelovarsko-bilogorske županije, dok su im se pridružili profesori i studenti fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina. Oni su predstavili projekt „Drone Pilot Academy“.  

Voditelji radionica su na improviziranim štandovima svim posjetiteljima strpljivo prezentirali sve o: letenju dronova, simulatorima dronova, programiranju dronova, humanoidnim robotima, robo pčelicama te VR naočalama, a kao zaključak ove pozitivne priče se ne smije zaboraviti niti to da su u letačkom dijelu sudjelovali  iskusni vozači dronova – Štefan Brajković, Robert Podvezanec i Tibor Javurek. Organizirano je i natjecanje u preciznom letenju na kojem su sudjelovali učenici koji su polazili radionice programiranja dronova na ljetnim i zimskim školama i pritom se svi zajedno jako dobro zabavljali.