Nakon deset mjeseci redovitih susreta, grupa za potporu dojenju “Bubamara” održala je svoje posljednje druženje prije ljetne pauze. Grupa je krenula s djelovanjem na inicijativu doktorice Čatipović.

-Doktorica Čatipović zamolila me je da ponovno oformim grupu u rujnu prošle godine, nakon perioda kada su druženja sprječavala protuepidemijska pravila. Druženja su se održavala jednom mjesečno, obično zadnji četvrtak u mjesecu. Vrijeme sastajanja pokazalo se vrlo važnim, ne samo zbog podrške koju pruža, već i zbog vaganja djece kako bi majke mogle pratiti prirast dječje tjelesne težine, rekla je voditeljica grupe, patronažna sestra Matea Šereg.

Česta tema razgovora u grupi bilo je nespavanje beba tijekom noći što je mučilu većinu majki. No, kad su vidjele da se suočavaju s istim problemom kao i druge mame, osjećale su se manje opterećene i postale su upornije u rješavanju tog izazova. Dojenje i ova grupa za potporu povezala je majke i pružila im podršku.

Ovakva druženja izazvala su interes i među trudnicama koje se pripremaju za razdoblje dojenja. Šereg je napomenula da je dobila mnogo upita trudnica koje su tražile savjete o dojenju. Zbog toga je organizirala jedno savjetovalište o uvodu u dojenje, kako bi trudnice bile pripremljene za prvotne prepreke i eventualne bolne trenutke nakon dolaska iz rodilišta.

Nakon ljetne stanke, grupa “Bubamara” nastavit će s radom krajem kolovoza ili početkom rujna, kada će se moći pridružiti i novi članovi.