Zajednica Mađara Pisanica zahvaljujući programu mađarske vlade SÁNDOR PETŐFI, provodila je besplatan tečaj mađarskog jezika. Cilj programa je ojačati i razviti organizacije i ustanove (društva, udruge i sl.) mađarskih zajednica u Karpatskom bazenu i time doprinijeti zajedništvu mađarskog naroda, pružajući podršku mađarskoj dijaspori i vezi s maticom.

Program je započeo s radom 2014. godine, financira ga Ured premijera Mađarske, a stručni sadržaj i okvire je razradilo Državno tajništvo za nacionalnu politiku. Ove godine je 65 stipendista krenulo od Poljske do Makedonije da svojim radom i aktivnostima pomažu mađarskim zajednicama izvan Mađarske. Prema potrebama i zahtjevima lokalnih ustanova koje primaju te stipendiste, među njima ima profesora mađarskog jezika, folklornih plesača, glazbenika, antropologa i dr.      

Tečaj mađarskog jezika i pomoć u organizaciji manifestacija Zajednici Mađara Pisanica u proteklih devet mjeseci na zadovoljstvo polaznika tečaja i članova udruge pružala je profesorica Rebeka Toth kojoj je zadnji sat tečaja mađarskog jezika predsjednica udruge Zlata Berkeš kao zahvalu za nesebinačan rad u ime udruge i polaznika uručila prigodan poklon.

Nadamo se nastavku ovog iznimno korisnog programa koji nam omogućava besplatno učenje mađarskog jezika.