Gotove sve pripreme za jedinstveni košarkaški kamp u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Riječ je o projektu Košarkaškog kluba „VEDI“ koji organizira „Kamp HOOPS“, u kojemu je glavni fokus razvoju košarkaških vještina kod djece i usavršavanju tehnika i taktika kod trenera. Kamp će uključivati intenzivne treninge košarke za djecu, s naglaskom na individualni pristup i rad u manjim grupama.

Održava se u Bjelovaru, od 26. lipnja do 1. srpnja 2023. godine na vanjskom terenu pored Sokolane, a u slučaju lošeg vremena u dvorani I Osnovne škole.

Svoj dolazak iz Španjolske u kamp najavio je poznati hrvatski trener Davor Matković, nositelj ACB licence

„Tijekom kampa, uz ostale trenere raditi će se na poboljšanju osnovnih košarkaških vještina kod djece. Cilj je razvijati sustav cjelovitog razvoja igrača kroz metodički slijed stjecanja vještina i tehničkih elemenata košarke. Dolazak stručnjaka, vrhunskog košarkaškog trenera koji trenutačno živi i radi u Španjolskoj je omogućiti prijavljenim trenerima i djeci da uz tehniku uče osnove ali i što je to timski rad, kako što bolje iskoristiti svoj talent i slično. Posebna pozornost usmjerena je na područja tjelesnog, kognitivnog, emocionalnog i socijalnog razvoja djece i adolescenata u dobi od 8 do 13 godina“ – istaknuo je tajnik KK „Vedi“ Stipe Sabljić organizator kampa.

„Osim toga, u Kampu će se organizirati edukativan seminar za trenere, kako bi se poboljšala njihova stručnost u podučavanju djece košarci ali i u odgoju mladih sportaša. Cilj kampa „HOOPS“ stvoriti je pozitivno i poticajno okruženje za djecu i trenere, gdje se kroz treninge, igru i druženje može ostvariti pun potencijal u košarci. Kapacitet kampa je na radost svih popunjen. Prijavilo se 60-toro djece iz Bjelovara, Zagreba, Virovitice, Đurđevca i zanimljivo čak troje iz Češke“ – s ponosom govori Stipe. Treninzi će se odvijati dva puta dnevno od 8 do 11 sati i navečer od 18 do 21 sat, a sva djeca koja nisu iz Bjelovara biti će smještena u novouređenom hotelu u centru grada.

Treninzi će biti podijeljeni u nekoliko grupa na tri terena Vrijeme između, djeci će biti ispunjeno raznim aktivnostima od odlaska na bazen do zajedničkog druženja, a sve pod stručnim nazorom trenera.

„Zadnji dan kampa pozivamo roditelje da dovedu svoju djecu na probni trening, to je subota 1. srpnja od 10 sati kod Sokolane, možda se odluče trenirati košarku, pa već slijedeće godine i oni budu sudionici „Hoops“ kampa“ – naglasio je Ivan Nikolić magistar kineziologije, stručni suradnik kampa.

Uz ostale aktivnosti djeci će 30. lipnja biti organizirane radionice o prehrani i zdravom životu. Tu zadaću dobila je nutricionistica bjelovarčanka s adresom u Zagrebu Almedina Alma Bunić – „Kako bi im pobliže objasnila važnost ishrane sportaša, nužno je djeci približiti osnovne namirnice zdrave prehrane. Na taj način, gradi se zdravi temelji za bavljenje sportom te stvaraju navike koje su neophodne, obzirom na razvoj i uobičajeni način života djece“.

Podsjetimo kamp „Hoops“ održava se od 26. lipnja do 1. srpnja 2023.

Tajnik KK Vedi: Stjepan Sabljić