Bjelovarski puhački orkestar ostvario je izvanredan uspjeh osvojivši prvo mjesto i zlatnu plaketu s pohvalom na 36. susretu hrvatskih puhačkih orkestara u Opatiji. Na smotri je sudjelovalo oko 600 izvođača u jedanaest orkestara iz cijele Hrvatske.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić nije skrivao svoje oduševljenje uspjehom orkestra te im je iskreno čestitao na velikom postignuću. “Čestitam na osvojenom prvom mjestu Puhačkom orkestru Bjelovar na čelu s Daliborom Kasunićem i Ivanom Oškerom i ovoj predivnoj mladosti koja je naš grad Bjelovar učinila ponosnim”, izjavio je zamjenik gradonačelnika.

Predsjednik Puhačkog orkestra Bjelovar, Dalibor Kasunić, izrazio je zahvalnost Gradu Bjelovaru i Zajednici udruga u kulturi Bjelovarsko-bilogorske županije na njihovoj podršci. “Ne bismo mogli otići na natjecanje da nam oni nisu pomogli materijalno”, istaknuo je Kasunić. Također je naglasio važnost suradnje s Glazbenom školom, koja je pružila prostor i podršku orkestru. Bjelovarski puhački orkestar je poseban po tome što okuplja đake, bivše đake i studente koji su i dalje posvećeni glazbi. “Naša snaga je baš u tome što imamo jaku glazbenu školu i bivše đake koji rado sviraju i dalje”, objasnio je Kasunić.

Ovaj uspjeh Bjelovarskog puhačkog orkestra svakako je potvrda da je njihova tradicija duboko ukorijenjena u Bjelovaru. Orkestar je ponovno osnovan 2019. godine nakon dugog razdoblja bez orkestra u gradu. Ipak, članovi orkestra već dugo su povezani s ovom vrstom glazbe, budući da su mnogi od njih bili đaci glazbene škole i članovi puhačkog orkestra još od 70-ih, 80-ih i 90-ih godina.