20.6 C
Bjelovar
Četvrtak, 21 rujna, 2023
spot_img

Sportski dan učenika osnovnih škola Bjelovar ove se godine održava u sklopu utrke FUN RUN

Nove vijesti

Sportski dan učenika osnovnih škola Bjelovar, koji se tradicionalno održavao na Terezijani, ove će godine dobiti novo vrijeme održavanja. Događaj će se održati 10. lipnja u sklopu FUN RUN utrke. Ideju za ovu promjenu predložio je zamjeniku gradonačelnika Grada Bjelovara Igoru Brajdiću, predsjednik školsko-sportskog saveza Matija Jasenko koji je izrazio svoju želju da se sportski dan mladih poveže s ovom popularnom utrkom.

“Mislim da će se ova ideja sjajno uklopiti, čime će taj dan zaista postati pravi sportski dan u Bjelovaru. Naš cilj je promovirati sport među učenicima osnovnih škola. Želimo privući učenike koji se ne bave sportom niti u slobodno vrijeme niti u klubovima. Želimo promovirati zdrav način života i pružiti im mogućnost da se uključe u gradske sportske klubove, kazao je Brajdić.”

Sportski dan uključivat će prezentacije različitih sportova i klubova iz Bjelovara. Na prethodnom sportskom danu sudjelovalo je 10 klubova i više od 150 djece iz svih gradskih škola.

“Ove godine cilj nam je premašiti taj broj i privući još više djece da se aktivno uključe u sportske aktivnosti i moguće učlanjenje u gradske klubove, dodao je Brajdić.”

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika