Dramska skupina odgojiteljica Dječjeg vrtića Pčelica izvela je predstavu pod nazivom “Drvo dobrih djela” u sklopu obilježavanja tjedna Hrvatskog Crvenog križa. Glavna svrha ove predstave bila je širenje humanitarnih ideja te odgoj djece u skladu s općim kulturnim i civilizacijskim vrijednostima, pravima djece i ljudskim pravima.

Cilj je pripremiti djecu već od najranije dobi za aktivno i odgovorno sudjelovanje u životu lokalne zajednice te demokratskom razvoju društva.
Ova predstava predstavlja neku vrstu nastavka prethodnih aktivnosti dramske skupine, koja se ističe po svojoj kreativnosti.
– Naš posao zahtijeva kreativnost u svakom pogledu, pa je ova predstava samo jedan dio našeg opsežnog rada. Ideja za predstavu rodila se kada smo dobili slikovnicu od Crvenog križa koji nas je pozvao na suradnju. Na temelju te slikovnice, brzo smo stvoriti likove za predstavu. U pozadini se čuo glas koji je čitao tekst, a iako je bilo manje proba nego obično kada likovi govore, predstava je bila zanimljiva i drugačija, ali i scenski dojmljiva, rekla nam je odgojiteljica Lidija Štajduhar.

Odgojiteljice su same uz pomoć spremačice napravile i scenografiju i kostime za predstavu.

– Nekako svi surađujemo. Svako napravi nešto, donese nekakve rekvizite i svi zajedno se dogovaramo i tko dobije najbolju ideju ta se prihvati, koja ne valja, nju odbacimo. I svi smo i režiseri i glumci i sve što treba, dodaje Štajduhar.

Ova vesela glumačka skupina ideja ima puno, a pred njima su i gostovanja u nekim susjednim vrtićima.

– Zvali su nas u neke vrtiće da dođemo s našom predstavom pa ćemo i kod njih u goste, a po potrebi ako će nas još netko zvati rado ćemo se odazvati, kazala Štajduhar.