SUPER SPORT DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA; 27. KOLO:

NK MLADOST ŽDRALOVI – NK ZAGOREC KRAPINA 4:3

Hrvatski Nogometni savez je prije tri tjedna objavio odluku o licenciranju klubova koji ostvaruju pravo nastupa u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi iduće sezone (drugi rang nadmetanja), a njome je zapravo sva događanja u ovom nogometnom društvu, koja se događaju trenutno učinio nezanimljivima. Preciznije, već tada je postalo poznato da će NK Sesvete i nogometaši Zrinskog iz Jurjevca odlučivati o tome tko će direktno ući u viši razred, a tko će to pokušati ostvariti kroz kvalifikacije. Također, tada se znalo i to da čakovečko Međimurje sigurno napušta Drugu ligu, ali i to da drugi sastav Osijeka u njoj iduće sezone više neće participirati. Svi ovi navodi nas dovode do toga da su utakmice svih ostalih sudionika natjecanja izgubile na kvaliteti, odnosno gledljivosti. Tim putem je krenula i Mladost iz Ždralova koja je nakon prošlotjednog posve neočekivanog gubitka na gostovanju u Čavlima kod tamošnjeg Grobničana sada upisala očekivan puni plijen pred svojim navijačima protiv Zagorca iz Krapine.

Međutim, unatoč rezultatskoj nevažnosti, trener Antonio Cvančić je ovih 90 minuta započeo sa svojom najjačom postavom koja je od samoga početka preuzela terensku inicijativu. No, isto tako, usprkos brojnim pokušajima te dobroj igri domaćina, ali i organiziranosti gostujuće obrambene formacije, prvih 45 minuta je bilo siromašno. Bilježimo tek udarac krapinskog nogometaša Kanceljaka već u petoj minuti. Taj udarac je zamalo prošao pored domaćih vrata, dok su Mladostaši odgovorili minutu poslije preko Azinovića čiji je pokušaj završio u rukama zagorskog vratara Bručija. Bio je to samo nagovještaj vodećeg zgoditka „Redsa“ za kojeg je zaslužan mladi Mađarić, a do njega je neobranjivo došlo s 18 metara. Ukratko, u 36. minuti je skinuta prašina iz samih rašlji.

Nadalje, sve ono što je nedostajalo u prvom dijelu, zbilo se u drugom. Pogoci su „pljuštali“ na sve strane i cjelokupna situacija je izgledala kao da se igra rukomet, a ne nogomet. Pucački raspoloženi Kanceljak je odapeo s 18 metara, a lopta se, prošavši kroz šumu nogu zabila u mreži Mladosti za 1:1. Igrala se 48., da bi takvo stanje na semaforu stajalo svega dvije minute. Naime, već u idućem domaćem naletu, ukrajinski internacionalac Lopa je sjajno pogodio za 2:1, da bi NK Zagorec nakon samo pet minuta ponovo izjednačio. Strijelac je bio Bračević, no niti tu nije bio kraj ovom „blic krigu“. Behram je Mladostašima u 58. minuti vratio prednost izigravši solo akciju.

Od tog trenutka akteri su se ponešto smirili, međutim ne zadugo. Očigledno ih je ovo kišno vrijeme tjeralo na povećanu aktivnost pa je Herceg poentirao u 65., za 4:2 naprosto probivši Bručija, a ova ipak gledljiva utakmica je zaključena golom gostiju postignutim iz pomalo dvojbenog jedanaesterca. Egzekutor se odaziva na prezime Radić, i to u 80. Stoga, zaključak svega ovoga jest taj da malobrojni posjetitelji nisu požalili što su nedjeljno poslijepodne unatoč kiši odlučili provesti na igralištu „Brdo“ u Ždralovima, a isto tako, niti gledatelji koji su meč pratili putem kamera Sportske televizije.