Najpopularniji humoristični serijal svih vremena – „Večernja škola“ nakon dugih 15 godina ponovno je okupio svoje junake i krenuo na svoju oproštajnu turneju s kojom uspješno obilaze Hrvatsku  te  dolaze u Bjelovar, u nedjelju 4. lipnja 2023. s početkom u 20:59 minuta, zabavljati svoje poklonike, prodaja ulaznica je u sistemu Eventim.

Profesor Maksimilijan Jure Kučina (Željko Pervan) i njegovi učenici Blaž (Damir Folnegović), Antimon (Ahmed El Rahim), Denis (Mladen Horvat) i Aljoša (Zlatan Zuhrić-Zuhra) u svaki grad donose salve smijeha.

Prije nekoliko dana, gostovali su u Zagrebu, gdje su oborili rekord posjećenosti i do posljednjeg mjesta rasprodali zagrebačku Cibonu. Nikada ni jedna predstava u Hrvatskoj nije okupila toliki broj posjetitelja kao što je slučaj bio s predstavom “Posljednja Večernja” u Ciboni, a junaci Večernje škole dočekani su i ispraćeni stajaćim ovacijama.

Inače, oproštajna turneja s predstavom „Posljednja Večernja“ započela je još u veljači, točnije 17. veljače u Slavonskom Brodu. U međuvremenu su dečki obišli Čakovec, Rijeku, Osijek, Karlovac, Zadar, Split, Koprivnicu, Vukovar, Požegu, Našice, Šibenik i Zagreb.  Rasprodane sportske dvorane, euforična publika, neočekivani gosti i neponovljivo dobra atmosfera  obilježili su ama baš svako gostovanje originalne postave Večernje škole u ovim hrvatskim gradovima.

Vijest da su se junaci Večernje škole ponovno okupili nakon gotovo 15 godina zaista je odjeknula među brojnim fanovima ovog dugovječnog humorističnog serijala.  A o tome kako su nakon velike pauze došli na ideju da se ponovno okupe, Pervan progovara otvoreno:

„Nismo mi došli na ideju, nego je bio ogroman pritisak na nas sve ove godine – stalno su nas pitali – ej kad’ ćete opet?“

A da nisu pogriješili potvrđuje srčana publika koja puni sportske dvorane od samog početka turneje i junake Večernje škole dočekuje uz stajaće ovacije. A Pervan doista, već više od tri desetljeća, s punim pravom slovi za vodećeg i najkarizmatičnijeg hrvatskog komičara. Još od nastanka „Zločeste djece” i preko legendarne „Večernje škole“ u kojoj će publika od veljače imati mogućnost ponovno uživati, pa sve do „Pervanovog dnevnika“ i novijih predstava „Na komadiću Europe“, „Ljubav i zloba“ i dr., Pervanovi projekti, stand-up showovi i predstave uredno ruše rekorde popularnosti gdje god da se Željko Pervan pojavi.

„Duhovit se ne može postati, ali se ne može ni prestati biti duhovit!“ tvrdi Željko Pervan, a on je, bez pretjerivanja, zajedno sa svojim učenicima u ovoj „Posljednjoj Večernjoj“ možda i duhovitiji nego ikada do sada!