Hrvatsko planinarsko društvo Garjevica Čazma na ribičkom kompleksu Vustje organizira Dječju orijentacijsku utrku. Ovo je drugi put da se Dječja orijentacijska utrka organizira na ovom prostoru.

Utrka će biti održana 25.ožujka 2023. godine od 15-18 sati, a u sklopu događanja ususret supermaratonu koji se održava dan kasnije.

– Utrku Organiziramo samostalno, no kako je ona namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta od 5. do 8. razreda, smatramo da je to ustvari zajednički projekt s Osnovnom školom Čazma. Mi na ovu utrku gledamo ustvari kao na igru i zabavu za naše najmlađe. Radi se o jednostavnom čitanju uputa koje će djeca dobiti na startu, a zatim uz pomoć karte krenuti do kontrolnih točaka. Na svakoj kontrolnoj točki će morati odraditi neki zadatak koji će kontrolirati i bodovati volonteri na istima. Pobjednici su oni koji su najbrži, najvještiji i najsretniji, kazao nam je predsjednik HPD-a Garjevica Kristijan Čikor i dodao kako je utrka predviđena za djecu od 11-14 godina, no spremni su i za “iznimke”.

– Prijave idu preko OŠ Čazma gdje se djeca trebaju uz ispunjenu suglasnost i privolu roditelja javiti Gordani Jančić. No, zainteresirani se mogu prijaviti i našoj članici Nataši Furmek. Nagrade će biti slatke za sve, a idu i tradicionalne medalje za sve sudionike. Prošle godine smo obećali djeci izlet, no na žalost obećanje nismo održali. Ove godine nećemo ništa obećati, no radimo na realizaciji jednog iznenađenja, najavio je Čikor.