U jednoj osnovnoj školi u Aleksincu u Srbiji dogodio se neobičan slučaj s učenikom četvrtog razreda koji je htio biti popularan među svojim vršnjacima pa se odlučio za neobičan način kako tu popularnost steći.

– U njihov razred došao je dječak čiji su roditelji prilično imućni. Da bi privukao pažnju prijatelja, donosio je novac u školu i vodio djecu na pizzu, kolače, kupovao im sokove… Onda je drugi dječak (10), vidjevši da ovaj ima puno prijatelja, odlučio ga zasjeniti i steći istu popularnost, otkrio je izvor za srbijanski portal 24sedam.

Dječak je roditeljima uzeo novac i potrošio ga na svoje prijatelje.

– Uzeo im je obiteljsku ušteđevinu od 3000 eura i na velikom odmoru počeo dijeliti prijateljima. Djeca su to shvatila kao zabavu sve dok jedno dijete nije otišlo kući, a mama mu je u hlačama, koje htjela staviti na pranje, pronašla 300 eura.

Na kraju su o svemu obaviješteni roditelji, a djeca su priznala da im je njihov razredni kolega dao novac.
– Uspostavljena je komunikacija i novac je na kraju vraćen, otkrio je izvor za 24sedam čiji su novinari pokušali dobiti i komentar od ravnateljice škole Maje Radoman Cvetićanin. – Osnovna škola “Vožđ Karađorđe” neće komentirati privatnu situaciju između obitelji svojih učenika, koja je riješena dobrom reakcijom roditelja. Škola će nastaviti odgojno djelovati i pružiti podršku djeci i roditeljima svim raspoloživim resursima, stoji u priopćenju koje im je poslano iz škole, prenosi Jutarnji.