Uređenje dnevne sobe je jedan od najvažnijih zadataka koji je pred vama kada se odlučite za osvježenje interijera. Osim što je zahtjevno uskladiti sve elemente i boje da čine savršenu sinergiju s prostorom, uređenje ove prostorije na moderan i luksuzniji način može biti iznimno skupo. No, dizajneri interijera su otkrili nekoliko trikova uz koje svoj dnevni boravak možete „odjenuti“ u luksuzno ruho, a da pritom ne potrošite čitavo bogatstvo.

Velika umjetnička slika na zidu

Postavljanjem velike umjetničke slike na zid možete izazvati pravi „wow“ efekt, i to bez velikog budžeta. Slika će privući svu pažnju na sebe te ostale predmete u sobi staviti u drugačiji, luksuzniji kontekst. Uz to, ako imate pretežno neutralne boje, možete osvježiti prostoriju upečatljivim kontrastom odabirom slike u raznim žarkim nijansama.

Minimalistički stil

Čak i da uređujete dnevni boravak s pozamašnim budžetom, činjenica jest da biste pretrpavanjem raznim predmetima stvorili dojam neorganiziranosti te neurednosti, a to je vrlo daleko od luksuza. Stoga, igrajte na kartu minimalizma i smanjivanjem kolekcije suvišnih dekorativnih predmeta kreirajte otvoreniji prostor u kojem ćete istaknuti samo neke tako da zablistaju punim sjajem.

Dekoracije čine veliku razliku

Najjednostavniji te najisplativiji način da unesete dašak luksuza u dom su glamurozne dekoracije. Svijeće u žarkim bojama, zlatni svijećnjaci, predmeti od kamena, bogati buketi cvijeća pa i velike vaze. To su samo neke od ideja za ukrase kojima možete u potpunosti promijeniti izgled dnevne sobe.

Neobični elementi

Predimenzionirane fotelje, dekorativni tepisi na zidovima, podni jastuci, stolić za kavu dizajniran kao panj drveta, upečatljiva presvlaka na kauču, jastučići u neočekivanim oblicima i slični predmeti omogućuju da malom promjenom stvorite drugačije ozračje u dnevnom boravku.

Promjena rasvjete i zidnih tapeta

Rasvjeta igra vrlo važnu ulogu u svakoj prostoriji pa tako i u dnevnoj sobi. Luster grandioznog dizajna, trendi podne svjetiljke s različitim uzorcima ili vrlo elegantna zidna rasvjeta omogućit će stvaranje ugodnog te modernog interijera s jedinstvenim ambijentom.

Ako imate tapete na zidu, ne zaboravite da samo promjenom njihovog dizajna praktično u potpunosti možete preurediti dnevnu sobu. Opcija je pregršt, a za dojam luksuza birajte šare i slične neočekivane dekore koji će biti odraz autentičnosti te originalnosti moderno uređenog prostora.

Izvor: T-portal