12.6 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
spot_img

Župan Marušić posjetio OPG Bačak – ove godine javni poziv za potpore u poljoprivredi bit će raspisane u travnju

Nove vijesti

Župan Marko Marušić sa suradnicima je obišao OPG Bačak u Mišulinovcu koji se nalazi na području općine Veliko Trojstvo. 

OPG Bačak korisnik je županijskih bespovratnih potpora u poljoprivedi,  a koristili su mjeru nabave staklene ambalaže za voće i povrće. 

– Bavimo se proizvodnjom i preradom voća i povrća, a prošla godina je bila jako turbulentna zbog invazije na Ukrajinu gdje nam je cijena repromaterijala i ambalaže jako porasla, 3 – 5 puta. Pomoć od županije nam je puno značila i bez nje ne znam kako bi kupili ambalažu koja nam je neophodna. Mi proizvode kao što je zimnica plasiramo u staklenu amblažu,  a u jednom trenutku prošle godine ostali smo na dvadesetak bočica. Tu smo neizmjerno zahvalni Župnaiji što je prepoznala taj gorući problem koji je prošle godine bio za nas proizvođače, kazao je Goran Bačak.

Župan Marušić podjsetio je da je Županija tijekom 2022. godine za potpore u poljoprivredi izdvojila 1,7 milijuna kuna, a u ovoj godini je planiran iznos od 2,3 milijuna kuna.

– Nadamo se da će ta sredstva biti iskorištena jer vidimo da svaka kuna dobro dođe i sigurno ćemo javni poziv objaviti krajem travnja prije čega ćemo razgovarati sa samim poljoprivrednicima da vidimo hoćemo li zadržati postojećih 11 mjera ili ćemo ići u nekakve izmjene ovisno o potrebama terena, najavio je župan Marušić.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika