Dvodnevni križevački veteranski međunarodni rukometni turnir je za bjelovarske veterane tradicionalno jedan od najdražih pa su oni i ove godine na njemu participirali u kompletnom sastavu, čak i pojačani. Naime, svoj prvi veteranski turnir je u bjelovarskom bijelom dresu odigrao gorostasni Tomislav Kos koji je naposljetku cijele priče proglašen najboljim igračem ovog događaja, a Bjelovarčani su iz obližnjih Križevaca, osim te pojedinačne titule otišli i s peharom koji je namijenjen pobjedniku.

Do tog pehara su došli bez ijednog poraza u konkurenciji 14 momčadi koje su, kada je riječ o grupnoj fazi bile svrstane u tri skupine. Tijekom igranja po skupinama, Bjelovarčani su redom „srušili“: ZG Pool, RK Vodice, slovensku Škofju Loku te još jednog slovenskog predstavnika imena Dobova. Prva utakmica je okončana rezultatom 11:7, Vodičani su bili primorani potpisati kapitulaciju ishodom 10:7, dok su Slovenci poraženi sa 9:2, odnosno 8:5. Potom je uslijedilo polufinale u kojem su bjelovarski rukometni veterani bez izgleda ostavili Opuzence savladavši ih sa 13:3 što je ujedno bio njihov najuvjerljiviji trijumf na cijelom turniru, da bi u velikom finalu savladali zagrebački Maksimir. Bilo je 12:6.

Sve ovo se zbilo nakon uspješno održane izborne skupštine na kojoj je izabrano novo rukovodstvo ovog simpatičnog kolektiva, a Matko Veseli, njegov novi predsjednik nam je kazao.

–Bili smo odlični u svim segmentima, posebice u fazi obrane te smo ovo u potpunosti zaslužili. Tu je i naš novi član – Tomislav Kos koji se jako dobro uklopio u našu igru što mu je odmah donijelo kipić najboljeg igrača turnira. Dakle, svi zaslužuju velike čestitke na ovom, za nas još jednom u nizu uspjeha. Također, pohvale i domaćinima na organizaciji. Sjajno smo se svi zajedno družili, a k tome je i rukomet bio na zavidnoj razini. Idući turnir koji imamo u planu je onaj sarajevski u ožujku mjesecu pa stoga, idemo dalje trenirati istim ritmom – poručio nam je Veseli koji nije krio oduševljenje.  

Zaključno kažimo da je bjelovarski sastav ovom prilikom glasio: Galir, Periša, Poljanec, Kudumija, Ač, Premužić, Višnjević, Nimš, Srdojević, Kos, Romić, Kovačević, Prijić, Ištvanović, Gašparov, Fofonjka i Veseli.