„PAKET 24 PREMIJER“ LIGA; 1. KOLO LIGE ZA OSTANAK:

RK RIBOLA KAŠTELA – RK BJELOVAR 29:27

Za rukometaše Bjelovara je, nakon pripremnog razdoblja, mnoštva treninga i prijateljskih susreta konačno krenulo ono pravo. Naime, izabranici trenera Hrvoja Cikoje su odigrali prvu ovosezonsku utakmicu lige za ostanak u „Paket 24 Premijer“ ligi, a u njoj su gostovali u Kaštel Sučurcu gdje ih je dočekao tamošnji RK Ribola Kaštela. Nažalost, naposljetku cijele priče, bjelovarski „Kesizubci“ su tijesno poraženi krajnjim ishodom 29:27 te se zahvaljujući ovom gubitku sada nalaze na pretposljednjem, devetom mjestu ovoga rukometnoga društva. Stoga se sada još jasnije nazire ispadanje u drugi rang natjecanja, ali isto tako, u obzir treba uzeti činjenicu da se još puno ima za igrati, odnosno da je na raspolaganju još puno bodova.

Također, treba kazati kako su Cikojini majstori, unatoč porazu u Dalmaciji odigrali kvalitetnih 60 minuta pa je to još jedan razlog više zbog kojeg mogu žaliti što se s ovog dalekog gostovanja vraćaju praznih džepova. Ovaj posljednji navod ćemo potkrijepiti činjenicom da je prvo poluvrijeme, u kojem su Bjelovarčani bili bolja momčad okončano neodlučenim rezultatom (15:15) pa je cjelokupna situacija dala naslutiti kako će se bijeli u svoj rukometni grad vratiti s pobjedničkom pjesmom na usnama, odnosno s bodovima koji će im pružiti potrebnu mirnoću za nadolazeće izazove.

Međutim, ta njihova te nada njihovih navijača je trajala samo do 37. minute kada su oni „upali“ u crnu rupu od šest minuta što je njihov ovotjedni domaćin znao iskoristiti za kreiranje brze serije od 4:0 kojom je „pobjegao“ na komotna četiri zgoditka viška (22:18 u 42.). Tada je poentirao Davor Vujičević. No, gosti su svojom upornošću u 54. minuti preko Tibora Jurjevića stigli na samo -1 (25:24), ali potom su uslijedile tri nove kaštelanske egzekucije koje su se naposljetku pokazale ključnima u ovoj utakmici punoj rezultatske klackalice, uzbuđenja i svega onoga lijepoga što ovaj sport nudi. Za tih nedostižnih 28:25 je minutu prije isteka vremena predviđenog za igru pogodio Josip Kovačević, a Bjelovarčanima poslije tog događaja nije pomogao čak niti presing preko cijeloga parketa.

Sve što su uspjeli je postići dva gola u četrdesetak sekundi za 28:27, međutim, priču je zaključio glavni bjelovarski „krvnik“ Antonio Tomaš koji je postigao nesvakidašnjih 13 zgoditaka pritom promašivši svega triput. Sedmerce je izvodio 4/5, dok je vratar Tomislav Olić sakupio 12 intervencija. U tu statistiku se ubrajaju dva sedmerca. RK Bjelovar je predvodio već spomenuti Jurjević sa sedam golova (samo jedan propust; jedan realizirani sedmerac), a Dubravko Grgić je među vratnicama sakupio devet obrana. Zaustavio je, baš poput svog kolege na drugoj strani, dva sedmerca. No, sve navedeno je, nakon svega bilo premalo za „Kesizubce“ pa će oni bodove spasa morati tražiti u budućnosti. Prva iduća prigoda za to će biti idući vikend kada će u Bjelovar stići igrači Varaždina 1930. Naravno, poprište će biti dvorana Europskih prvaka te ćemo i ta zbivanja pratiti s velikom pozornošću.