DRUGA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA ZAPAD; 12. KOLO:

MNK GORICA EPIC BROZO – MNK BJELOVAR 9:3

Niti 12. kolo Druge hrvatske malonogometne lige Zapad nije bilo sretno za malonogometaše Bjelovara. Naime, izabranici igrača/trenera Željka Ostrmana u drugom dijelu sezone ovog natjecanja još uvijek nisu osjetili slast osvajanja sva tri boda, a minulog vikenda su doživjeli još jedan uvjerljiv poraz. Ovoga puta su rezultatom 9:3 izgubili u Velikoj Gorici od tamošnjeg MNK Gorica Epic Brozo, inače sastava koji dosad nije poražen niti u jednom svom izlasku na parket ove sezone. Stoga, ovakav gubitak Bjelovarčana ne treba niti malo čuditi niti bi trebao posebno utjecati na razinu njihovoga samopouzdanja jer su Goričani, prema svemu što su prikazali jedni od glavnih kandidata za osvajanje naslova prvaka u ovom malonogometnom društvu.

Nadalje, unatoč krajnjem negativnom ishodu, treba kazati kako su članovi MNK Bjelovar na ovom teškom gostovanju, iako su na isto otišli bez nekih velikih ambicija, odigrali jako kvalitetnih prvih 20 minuta. To znači da su, nakon domaćeg vodstva od 1:0, zgoditkom Luke Radetića najprije izjednačili na 1:1, da bi se potom Tin Gršić pobrinuo za potpuni preokret, odnosno neočekivanih 1:2 za gostujuću momčad. U tijeku je bila 11. minuta. Ipak, do isteka prvog dijela igre domaćini su uspjeli postići dva gola te na predah otići s prednošću od 3:2, a do razrješnice i konačne odluke pitanja pobjednika je došlo u nastavku. Tada su Ostrmanovi majstori pali sa snagom, kako to uobičajeno biva obzirom na smanjeni broj treninga, ali je tada do izražaja došla i velikogorička kvaliteta.

Dakle, bjelovarski malonogometni drugoligaš će prve bodove drugog dijela sezone morati tražiti u budućim izazovima, a ovih je 40 minuta malog nogometa bila uvertira u predstojeći završni turnir nacionalnog Kupa koji će se od 17. do 20. veljače održati u zagrebačkoj dvorani II Doma sportova na kojem će participirati i Bjelovarčani. Dakako, riječ je o najvećem uspjehu u kratkotrajnoj klupskoj povijesti uz naznaku da će MNK-ovci na tom velebnom događaju, na kojem će se naći osam najboljih sastava ovog natjecanja već u petak (17. veljače; 17:45 sati) zaigrati protiv makarskog Novog Vremena. Riječ je o branitelju naslova pa je to dovoljan pokazatelj kakav je mukotrpan posao pred malonogometašima Bjelovara. No, sve ovo oni mogu smatrati jednom velikom nagradom za sve dosadašnje godine rada i zalaganja te će igrajući protiv ovakvih zvijezda zasigurno uživati u svakom trenutku.

I sada, poslije ovog osvrta nam je preostalo još samo jedno – prenijeti vam Ostrmanova razmišljanja.

Malonogometaši Gorice su veliki favoriti za osvajanje naslova prvaka i to su ovom prilikom potvrdili. Bili su bolji te zasluženo pobijedili, dok mi plaćamo cijenu igranja velikog i malog nogometa. Iz tog razloga smo poprilično umorni, a to je posebice do izražaja došlo u drugom dijelu igre kada nismo imali adekvatnu snagu za suprotstaviti se svom ovotjednom suparniku. Sada nam predstoji odlazak u Zagreb na „Final eight“ Kupa gdje nas očekuje novi težak ispit. Igrat ćemo protiv prvaka, makarskog Novog Vremena te mu se pokušati suprotstaviti najbolje što možemo. Vidjet ćemo do čega će nas to dovesti, ali realno, mi tamo idemo uživati. Za sve nas će to biti jedan veliki doživljaj – ovako nam je govorio bjelovarski malonogometni strateg koji će, zajedno sa svojim igračima, nakon obveza u Kupu u idućem, 13. prvenstvenom kolu Druge hrvatske malonogometne lige Zapad, u bjelovarskoj dvorani Europskih prvaka dočekati momčad Futsal Zagorja iz Krapine.