PRIJATELJSKA JUNIORSKA NOGOMETNA UTAKMICA:
NK RUDEŠ ZAGREB – NK MLADOST ŽDRALOVI 2:1

Juniorska momčad Mladosti iz Ždralova je išla stopama svojih seniorskih kolega pa je tijekom vikenda odigrala prvi prijateljski dvoboj uoči nastavka prvenstvene sezone. Protivnici su joj bili vršnjaci Rudeša. Utakmica je odigrana u Zagrebu po izrazito tmurnom i hladnom vremenu, a treba reći kako je prvih 45 minuta bilo kvalitenije od drugih. To u prijevodu znači da je kvaliteta igre, uslijed brojnih igračkih promjena na obje strane u drugom poluvremenu vidljivo pala. Naposljetku priče su nešto više sreće imali domaćini koji su slavili rezultatom 2:1 uz naznaku da su sva tri pogotka viđena u prvom dijelu.

Nadalje, unatoč nepovljnim vremenskim uvjetima i gubitku po isteku 90 nogometnih minuta, trener Mario Kos može biti zadovoljan izvedbom svojih majstora. Naime, meč je bio posve ravnopravan te su gosti poveli pravim eurogolom Simonaja već u 15. minuti kada je on odličnim udarcem “rasparao” mrežu domaćeg vratara. Ipak, mladi Rudešani, koji slove kao jedan od najboljih hrvatskih sastava ovoga uzrasta su, kako smo to već konstatirali uspjeli doći do preokreta te trijumfirati. No, kako nam je kazao i sam Kos, dvoboj je poslužio svrsi.

-Ovo nam je bio prvi prijateljski meč nakon desetak dana priprema i mogu kazati da sam zadovoljan viđenim. Također, treba reći i to da smo u odnosu na jesenski dio sezone znatno izmijenili momčad te još uvijek čekamo priključak nekih igrača. Dakle, treba nam vremena da se uigramo, ali za sada sve ide prema planu. Najvažnije je da se ovom prilikom nitko nije ozlijedio te se nadam da će tako i ostati. Nadolazećeg petka očekujemo put u Celje gdje ćemo odmjeriti snage s tamošnjim klubom, a nakon toga, odmah u subotu nam predstoji put u Metković gdje ćemo boraviti devet dana i nastaviti marljivo trenirati – zaključio je trener juniora NK Mladost Ždralovi.