Foto: Ivan Karačony, Bjelovarlive

PU bjelovarska – bilogorska objavila je detalje prometne nesreće koja se sinoć dogodila u Velikom Korenovu u kojoj je stradao maloljetni vozač koji je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Oko 19 sati je 16-godišnji I.T. bez položenog vozačkog ispita upravljao osobnim vozilom Wolkswagen zagrebačkih registracijskih oznaka iz pravca Narte u pravcu Velikog Korenova. Izlaskom iz blagog zavoja ulijevo nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste uslijed čega je kotačima zahvatio desnu bankinu te izgubio nadzor nad vozilom i u zanošenju sletio u desni putni jarak. U daljnjem nekontroliranom kretanju vozilo je desnom bočnom stranom udarilo u zemljanu površinu putnog jarka te je pri tome došlo do podizanja vozila i udara krovom u betonski most na kućnom broju 75, a nakon toga se osobni automobil zarotirao u zraku i zaustavio na metalnoj dvorišnoj ogradi.

Na mjestu događaja smrtno je stradao 16-godišnji vozač. Očevid prometne nesreće je obavila zamjenica Županijskog državnog odvjetništva uz pomoć policijskih službenika te naložila obdukciju preminule osobe. Navedena dionica ceste bila je zatvorena za sav promet  20:05 – 23:25, a promet se za to vrijeme odvijao okolnim pravcima. U svezi prometne nesreće slijedi izvješće Županijskom državnom odvjetništvu Bjelovar. 16-godišnji I.T. je prva poginula osoba ove godine na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije.