Na izborima za Vijeća mjesnih odbora Grada Bjelovara održanima 22. siječnja Hrvatska socijalno liberalna stranka ostvarila je uvjerljivu pobjedu u 23 od 38 mjesnih odbora.

Govoreći o rezultatima izbora, predsjednik HSLS- a Bjelovar Igor Brajdić kazao je kako je zadovoljan izbornom pobjedom i zahvalio svima koji su jučer izašli na biralište.

– HSLS je po prvi puta izašao na ove izbore samostalno u svih 38 mjesnih odbora i pobijedili smo. Pobijedili smo s najvećim osvojenim brojem glasova i na tome se također želim zahvaliti našim Bjelovarčankama i Bjelovarčanima što su prepoznali snagu u HSLS-u i dali povjerenje da ih vodimo iduće četiri godine, kazao je Brajdić i dodao kako je i izlaznost birača bila veća nego prije četiri godine, na biralište je izašlo 19,47 posto građana upisanih u popise birača.

– Izlaznost je bila bolja u ruralnim naseljima nego što je to u centru grada, razumljivo mi je da u centru grada i nisu toliko zanimljivi izbori za Mjesne odbore kao što je to u ruralnim dijelovima, rekao je Brajdić koji je zahvalio svim članicama i članovima HSLS-a na velikom angažmanu oko izbora te pozvao sve bez obzira na stranačku pripadnost da zajedno rade za bolji Bjelovar.

– Što se nas tiče izbori su završeni i idemo raditi, danas je novi dan i svi zajedno idemo raditi za bolji Bjelovar bez obzira koja politička stranka je u pitanju, koji Mjesni odbor je u pitanju i koji ljudi gdje sjede, to treba biti nebitno. Svi zajedno idemo raditi za Bjelovar kao što smo radili prošle četiri godine, istaknuo je Brajdić iskazao svoje žaljenje što u ovoj političkoj utakmici nije bilo i ostalih stranaka.

Uz Brajdića na konferenciji za novinare bili su Danijel Jakšeković, novoizabrani predsjednik mjesnog odbora Stjepan Radić koji je jedan od najvećih u gradu. Mateo Kunić, predsjednik mjesnog odbora Veliko Korenovo i Lidija Špoljarić, novoizabrana predsjednica mjesnog odbora Hrgovljani u kojima je HSLS odnio pobjedu nakon dugog niza godina dominacije HDZ-a.

Lidija Špoljarić

– Najviše zahvaljujem svojim Hrgovljančanima što su nas prepoznali, što su vidjeli neke mlade ljude koji žele, koji hoće i evo potrudit ćemo se ispuniti što smo obećali, rekla je Lidija Špoljarić iz Mjesnog odbora Hrgovljani i dodala kako je prvi cilj srediti dom u Hrgovljanima kako bi se mještani imali gdje okupljati, a onda će vidjeti što dalje i reagirati na prijedloge mještana, jer oni su tu da kažu što članovi Mjesnih odbora trebaju raditi, kazala je.

Rezultate izbora za mjesne odbore u Bjelovaru možete vidjeti OVDJE.