3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Grad Bjelovar uskoro kreće u obnovu poznatih zgrada u samom središtu grada

Nove vijesti

Za obnovu pet zgrada u središtu grada, Grad Bjelovar dobio je oko 30 milijuna kuna ili 3,7 milijuna eura. Riječ je o konstrukcijskim obnovama zgrade Starog zatvora u Ulici Matice hrvatske 15, Studentskog doma u Ulici Vladimira Nazora 2A, zgrade na Trgu hrvatskih branitelja 15, zgradi Vodotehne na Trgu hrvatskih branitelja 14 i Sokolane na Trgu hrvatskog sokola 1, dok se odluke o konstrukcijskoj obnovi zgrade Gradske uprave i zgrade u Frajtićevoj ulici još čekaju.

Strateški su to važne zgrade za Grad Bjelovar i one će definitivno za godinu dana vratiti svoju namjenu s još jače dodanom vrijednošću, a najvećim dijelom će se dati na korištenje Tehnološkom parku i Veleučilištu, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

– Do 30 lipnja je rok da se sve konstrukcijske obnove naprave što je vrlo izazovno, gotovo i nemoguće, ali mislim da ćemo ipak moći, ukoliko neće biti žalbi i ukoliko ćemo ići na pojednostavljenu javnu nabavu koju su ministarstva omogućila za ovakve vrste obnove. Mislim da bismo u tom slučaju uspjeli napraviti sve javne nabave i pronaći izvođače jer do 30. lipnja mora biti sve gotovo, kazao je Hrebak.

Najvrjednija obnova je ona zgrade Vodotehne za koju je dobiveno 1,1 milijun eura, a  ona će se dati na upravljanje Veleučilištu.

– Ona je u vlasništvu države, a Grad Bjelovar je dobio suglasnost da ju obnovimo u ime države i dobijemo mogućnost upavljanja tom zgradom i prebacimo ga Veleučilištu za Digitalno-inovacijski HUB. Bjelovar će tako imati jedan od najljeopših i najfunkcionalnijih studentskih kampusa u Hrvatskoj. Kada vidite gdje je dekanat, predavaone, budući studentski dom, Tehnološki park i nova zgrada Digitalno-inovacijskog HUB-a, praktički shvatite da je to jedan veliki kampus i studentski kvart. Sve se nalazi u krugu 100 metara i mislim da to nijedan mali fakultet ili Veleučilište u Hrvatskoj nema, rekao je Hrebak.

Projekte obnove zgrada pohvalile su v.d. voditeljice Tehnološkog parka Dajana Vukonić i prodekanica bjelovarskog Veleučilišta Tatjana Badrov koja je kao najvažniju obnovu istaknula obnovu budućeg studentskog doma.

– Studentski dom nama znači sve. Sve što smo sami svojim kapacitetima mogli napraviti, napravili smo. U našoj strategiji koju smo usvojili u prosincu kaže se da je studentski dom prioritet broj 1, iznad svih drugih planova Veleučilišta. Ako će doista, a hoće, to biti rješeno u nekih godinu ili dvije, dajemo prostor građevincima za njihovo odugovlačenje, mi smo jako sretni i znamo kamo ide dalje razvoj Veleučilišta, kazala je Badrov.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika