Ivica Pešut, član HPD Garjevica uspješno se popeo na najviši vrh Afrike Uhuru, visine 5895 m, na planini Kilimandžaro, najvišoj samostojećoj uzvisini na svijetu.

– Pozdrav Garjevici s najviše samostojeće planine na svijetu i najvišeg vrha Afrike Mount Kilimanjaro 5895m. Ovo je mali korak za mene, ali veliki za naše malo društvo. Živjela naša Garjevica zauvijek. Sve za Garjevicu, Garjevicu nizašto. Kilimanđaro i visinska bolest u srazu s Garjevicom i velebitskim genima nisu imali šanse. Opširnije kad se vratim- poručio je Ivica Pešut s najvišeg vrha Afrike.

-Želimo samo istaknuti da je Ivica ispunio svoj san, zapravo jedan od svojih snova jer u njemu je toliko energije da je ovo samo jedan kamenčić u mozaiku koji oni oblikuje. Ima tu još puno kamenčića koji će biti ugrađeni. Ne sumnjamo u to. Mi, kao članovi mladog planinarskog društva ponosni smo da se zastava HPD Garjevice nakon Himalaje sada zavijorila i na ponosnom Kilimandžaru. Ovaj put na samom vrhu! Bravo za Ivicu, bravo za jednog člana ekipe kojeg također smatramo svojim Moslavcem, Tonija Krnića, bravo za cjelokupnu ekipu, kazao je predsjednik HPD Garjevica Kristija Čikor.