Grad Bjelovar nosi mnoge epitete poput onih da je grad sira i rukometa, a jučer – četvrtak, 29. prosinca se potvrdilo kako ga se s punim pravom može nazivati i gradom pub kvizova te intelektualaca. Naime, Darko Laklija – 55 godišnji bjelovarski pravnik je u sinoćnjem izdanju HTV-ova kviza “Tko želi biti milijunaš” osvojio fantastičnih 250 tisuća kuna. Bjelovarčanin je tijekom igre iskoristio sva tri jokera: pitaj publiku, joker zovi i pola-pola, da bi nakon svih prepreka bio uspješan na pitanju za već navedeni iznos.

Pitanje koje mu ga je donijelo je glasilo: – U knjizi “Biskupski sladopek” možete pronaći originalne recepte čijeg oca? Četiri ponuđena odgovora za bjelovarskog kvizomana su bila četvorica jako dobro poznatih hrvatskih književnika: August Šenoa, Miroslav Krleža, Antun Gustav Matoš te Ksaver Šandor Gjalski. Kada je to čuo, Laklija je bez previše razmišljanja odgovorio kako je riječ o Šenoi čime je potvrdio svoje bogato znanje, odnosno tako razveselio sebe te oduševio sve prisutne.

Obzirom na razvoj događaja, uslijedilo je pitanje za 500 tisuća kuna koje je glasilo: -Primjerci kojeg minerala pružaju malen uvid u uvjete na našem planetu otprije 4,4 milijarde godina? Ponuđeni odgovori su bili: topaza, cirkona, limonita te dijamanata. Ipak, 55-godišnji znalac iz Bjelovara nije bio 100% siguran u točan odgovor pa je odustao i kući otišao puno bogatiji negoli što je to bio slučaj prije dolaska na Prisavlje.

Kao zaključak ove odlične, nesvakidašnje priče kažimo da je Lakliju, poslije odustajanja voditelj Tarik Filipović upitao što misli, koji je odgovor točan, a natjecatelj mu je na to odgovorio da smatra kako se radi o dijamantima. Međutim, to nije bilo točno pa možemo kazati da je Laklija ispravno postupio odustavši. Točan odgovor je cirkon, a mi Lakliji čestitamo na ovom uspjehu.