U organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti Zabok je prošloga petka (2. prosinca) u Zagrebu održan Okrugli stol povodom 60 godina studija turizma na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na temu: “Razvoj karijera u turizmu”.

Na njemu su svoje mjesto našli i učenici i nastavnici bjelovarske Turističko-ugostiteljsko-prehrambene škole koji su tom prilikom slušali zanimljiva predavanja fakultetskih profesora te bivših studentica turističkog smjera koje su danas uspješne menadžerice poznatih svjetskih putničkih agencija i hotelskih lanaca. Cilj predavanja je bio motivirati učenike na daljnje obrazovanje u struci te promocija strukovnog obrazovanja u turizmu.

Također, treba kazati kako je po završetku ovog događaja održano natjecanje učenika iz nekoliko srednjih škola cijele regije, i to u dva dijela (Quiz te Case Study Competition). Učenice iz 4.a razreda, smjer HTT: Valentina Delač, Sara Philips i Patricija Severović, zajedno s učenicima 4.b, smjer THK: Petrom Ileković, Brunom Kranjčevićem te Sanelom Matišom su osvojili prvo mjesto koje im je donijelo prigodne nagrade.

Mentorice učenicima su bile nastavnice Dunja Vasić i Adela Šporčić, a u njihovoj pratnji je bila i nastavnica Jasmina Cindrić. Maturantima ove bjelovarske srednje škole je ovo bilo itekako korisno te zanimljivo iskustvo jer su fakultet obišli u studentskoj pratnji pritom upoznavši razne vrste studentskih smjerova, ali i poznatu “Kefu” (studentska menza) gdje su imali organiziran ručak.