Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i Andrea Prugovečki Klepac, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i obrazovanje u društvu Blanke Klemić ravnateljice Osnovne škole Rovišće i načelnika Općine Rovišće Slavka Prišćana obišli su danas OŠ Rovišće kojoj je županija osnivač, a u kojoj je završena energetska obnova.
Posao energetske obnove Osnovne škole Rovišće vrijedan je 15,2 milijuna kuna.

– Posebno je važna ta energetska obnova jer ćemo uštedjeti na grijanju. Obnovljeno je krovište, fasada, podovi, stavljene su žaluzine sve je jako lijepo i sretni smo što smo danas ovdje. Dobili smo i novi prostor za knjižnicu, od stare knjižnice napravili smo jednu učionicu za predmetnu nastavu. Od podruma smo napravili prostor za garderobu – kazala je ravnateljica Klemić.

Značit će to novi standard obrazovanja za 543 učenika tamošnje Osnovne škole, ali i za zaposlenike.

– Drago mi je da ovaj najveći energetski projekt obnove škole na području naše županije je gotov. Ugovor za obnovu je potpisan u srpnju prošle godine i radovi su gotovi u roku. Mi kao županija smo participirali sa 4,1 milijuna kuna vlastitih sredstava. Raduje me da će učenici moći pohađati školu u Rovišću i da neće morati ići u područne škole. Drago mi je i da će učenici i djelatnici imati kvalitetnije uvjete svog školovanja – rekao je župan Marušić.

-Mi redovito surađujemo sa školom i pomažemo i roditeljima i učenicima. Veseli me da u našoj školi imamo novi standard koji je još daleko od standarda u velikim gradovima, gdje je jednosmjenska nastava. Treba zahvaliti županiji i svima koji su sudjelovali u ovom projektu. Treba svakako zahvaliti i našim roditeljima, poduzetnicima, crkvi i svima koji su dali svoj obol obnovi škole. Nakon jednog novog standarda idemo dalje, idemo raditi još sve ono što bi dalo sigurnost djeci i tada ćemo svi biti mirniji – zaključio je Prišćan.