14.3 C
Bjelovar
Nedjelja, 1 listopada, 2023
spot_img

Rutinska pobjeda ŽRK Bjelovar u zaostalom susretu 5. prvenstvenog kola

Nove vijesti

PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA ZA RUKOMETAŠICE; 5., ZAOSTALO KOLO:

ŽRK BJELOVAR – ŽRK TROGIR 58 27:15

Rukometašice Bjelovara su jučer (subota, 29. listopada) posve očekivano, sigurno i bez imalo stresa savladale mlađahne, nedorasle igračice Trogira 58 u zaostaloj utakmici 5. kola najjačeg razreda hrvatskog ženskog rukometa. Semafor bjelovarske dvorane Europskih prvaka je na koncu ove jednosmjerne priče pokazivao super uvjerljivih 27:15, a da neće imati baš nikakvih problema Bjelovarčanke su prezentirale već u prvom poluvremenu kada su, s najjačim sastavom na parketu kreirale ogromnu prednost od 12 pogodaka viška. Naime, na predah su otišle rezultatom 16:4 pa ne treba niti spominjati kako je drugi dio bio puko odrađivanje posla i kako je jedino pitanje bilo s koliko zgoditaka minusa će Dalmatinke put svog lijepog grada.

Nadalje, trener Goran Trajkovski, koji se poslije bolesti zajedno sa svojim pomoćnikom Robertom Petračem vratio na klupu je, shodno razvoju situacije mogao više prilike dati igračicama koje su u ranijim susretima manje participirale, a sve što su gošće uspjele učiniti u takvom odnosu snaga bilo je doći do nekoliko egzekucija više negoli što je to bio slučaj u prvih 30 minuta. Međutim, prednost ŽRK Bjelovar je nakon posljednje sirene ostala istovjetna onoj iz prvog dijela igre pa je on na taj način potvrdio puni plijen osvojen prošloga tjedna u Čakovcu kod svog ljutog rivala Zrinskog.

Dakle, Trogiranke pred sobom imaju još puno posla i moraju još puno toga naučiti uz pomoć svog trenera, dok su djevojke iz rukometnog grada ovime došle do svog desetog ovosezonskog boda (pet trijumfa uz samo jedan gubitak) te će sada, gledajući ostale klubove ovog rukometnog društva s visokog trećeg mjesta otići na zasluženi jednomjesečni odmor do kojega dolazi zbog održavanja europskog prvenstva. Po povratku s istoga će u Bjelovar 26. studenoga stići koprivnička Podravka Vegeta pa će to, sigurni smo biti pravi praznik ženskog rukometa u našem gradu. Stoga ga već sada očekujemo s velikim nestrpljenjem.

Ono što još možemo i trebamo istaknuti jest to da su najbolje u bjelovarskim redovima u jučerašnjem dvoboju bile Magdalena Nikšić, odnosno Lucija Ivanda. Prvonavedena se u strijelce upisala u pet navrata pritom promašivši tri lopte, a drugonavedena se može podičiti stopostotnom statistikom (4/4). S druge strane, Trogirankama nije pomoglo niti sedam golova Anđele Sušak. Kao definitivni zaključak sada vam prenosimo riječi Trajkovskog te vratarke Ane Crnjak, a tu su i ljestvica te fotogalerija.

–Pobjeda je očekivana. Jedino mi mali gorak okus ostavlja realizacija koja je mogla biti kvalitetnija, a također, nisam baš zadovoljan niti reakcijom mojih rukometašica koje su ušle s klupe. No, upravo ovakve utakmice su jako dobra prigoda za njih da dobiju uvid gdje su, a isto tako i mi treneri. Naposljetku svega, dva boda se upisuju i sada idemo dalje – kratko nam je poručio Trajkovski.

–Naše sigurno slavlje prije jednog kraćeg odmora. Rekla bih da ŽRK Trogir 58 nismo shvatile olako što dokazuje konačan rezultat. Potrudile smo se maksimalno, ispunile sve što je trebalo iako je naravno bilo pogrešaka. Međutim, treće smo, to nas veseli, a po povratku s odmora nas čekaju dvoboji protiv Podravke Vegete te zagrebačke Lokomotive. Trenirat ćemo jako, žustro pripremajući se za pobjedu pa ćemo vidjeti što će nam ti mečevi donijeti – kazala nam je Crnjak.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika